PvdA stelt vragen over verdwijnen bushaltes

BERGEN OP ZOOM – Opnieuw vraagt de PvdA aandacht voor de kwaliteit van het openbaar vervoer in deze gemeente. Raadslid Adam Ahajaj weet te melden dat er opnieuw haltes gaan verdwijnen en wil weten in hoeverre het college werkelijk moeite doet dit tegen te gaan.

B en W heeft meermaals toegezegd actief met de Provincie in gesprek te blijven over de ontwikkelingen omtrent het steeds schamelere OV dat overblijft in deze gemeente. Toch heeft de PvdA van verschillende bronnen gehoord dat de buslijnen 22 en 23 worden aangepast en er daardoor minder haltes overblijven. In een gemeente waar veel ouderen, forensen en studenten dagelijks gebruik van die voorzieningen moet dat niet kunnen, stelt Ahajaj. 

Minder goed bereikbaar

Als mensen met de bus minder locaties kunnen bereiken, worden ze vaker afhankelijk van de auto of anderen en moeten ze grotere afstanden afleggen om een halte te bereiken. Voor mensen die slecht te been zijn is dat vaak geen optie. Daarnaast vreest de PvdA dat de bus en de trein minder goed op elkaar aan zullen sluiten in de toekomst. De fractie wil uitleg van het college, weten of dit wekelijk doorgaat en zo ja, of het bij de gemeente al bekend was. Tevens vraagt het raadslid in hoeverre er werkelijk actief gepoogd wordt een zo goed mogelijk OV-aanbod te behouden.

Afbeelding van ivan landi via Pixabay