Rabo JazzBoZ nieuwe stijl: geen tent, meer muziek op locatie

Directeur Ed Vreman van Rabobank Zuidwest-Brabant en organisatievoorzitter Peter Mennes ondertekenen het hernieuwde sponsorcontract. Mennes verduidelijkt hoe de Grote Markt er dit jaar tijdens Rabo JazzBoZ eruit komt te zien, met onder meer een podium en daaromheen sta-tafels. Verder was er tijdens de presentatie ook een muziekaal voorproefje, met een kort vooroptreden van Michael Varekamp. (Tekst en foto's: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – De Rabo JazzBoZ ondergaat dit jaar een metamorfose. Met alweer de 43e editie vond de organisatie van het jaarlijkse jazzfestijn het de hoogste tijd voor vernieuwing. Zo wordt er meer gebruik gemaakt van het Markiezenhof, met optredens in de Franse Tuin. En misschien wel de meest opvallenden wijziging is het verdwijnen van de muziektent op de Grote Markt. Daar staat tegenover dat er meer op straat én op locaties zoals het Markiezenhof te beleven is. De veranderingen zijn gepresenteerd tijdens de persbijeenkomst in Gebouw-T, donderdagavond. Rabo JazzBoZ is dit jaar in het weekeinde van vrijdag 25 t/m zondag 27 mei.

Voorzitter Peter Mennes, van Rabo JazzBoZ, mag zich een gelukkig mens prijzen. Zo zag hij hoe drie sponsoren bijtekenden voor de komende jaren. Hoofdsponsor Rabo heeft zich voor de komende twee jaar opnieuw gecommiteerd aan het driedaags jazzgebeuren in de Bergse binnenstad. Ook wethouder Arjan van der Weegen plaatste namens de gemeente diens handtekening. Andere organisaties die het evenement ondersteunen zijn Sterck en de ondernemers van de Grote Markt. Bijzonder is ook de overeenkomst die zorginstelling tanteLouise heeft gesloten met JazzBoZ. Want muziek heeft juist voor oudere mensen extra betekenis. Niet voor niets hanteert tanteLouise het motto 'Zet 'm Op', waarbij in dit geval verwezen wordt naar een hoofdtelefoon.

Highlights

Tijdens de presentatie zijn ook de 'highlights' van het programma bekend gemaakt. Zo weet de organisatie ook dit jaar smaakmakers uit de (internationale) jazzwereld te contracteren. Het weekeinde begint vrijdag 25 mei met diverse optredens in (horeca)gelegenheden in en rondom de binnenstad, met onder meer Jazz en Route. Zaterdag zijn er overdag street parades en 's avonds is er een funky spektakel met Candy Dulfer, vanaf het podium op de Grote Markt. In de Franse Tuin zingt 's middags Paul de Munnik. Tijdens de Jazzdienst in de Gertrudiskerk zijn zondagmorgen Michael Varekamp en Joy Wielkens te horen, met aansluitend een swingende street parade van de formatie Rue d'Anvers. Andere publiekstrekkers in het weekeinde van 25 t/m 27 mei zijn onder meer de Metropole Big Band, Kim Hoorweg en Anton Goudsmit.

  • De optredens concentreren zich rondom de pleinen (Grote Markt, Beursplein, Gouvernement), bij de horeca en op bijzondere locaties zoals het Markiezenhof, zaal Den Enghel en natuurlijk muziektempel Gebouw-T. Het complete programma is inmiddels te vinden op internet: www.jazzboz.nl