Race met 18-jarige drugsverdachte leidt tot aanrijding met politie

BERGEN OP ZOOM – Surveillerende agenten zagen dinsdagavond rond 00.25 uur een bestelauto rijden op de Postweg in Tholen. Ze besloten de auto te controleren, maar die ging er met hoge snelheid vandoor.

Op de Eendrachtsweg in Halsteren gaven de agenten de bestuurder van de bestelauto een stopteken, maar hier reageerde hij niet op. Pas toen hij de A4 op reed in de richting van Bergen op Zoom zette de bestuurder de auto stil op de vluchtstrook. Nadat één van de agenten uit de politieauto stapte, gaf de bestuurder plankgas en vertrok hij met hoge snelheid via de Rooseveltlaan in de richting van het centrum van Bergen op Zoom. De agenten zetten de achtervolging in. Die duurde ongeveer 20 minuten.

Na aanrijding met politieauto aangehouden

De bestuurder maakte, toen hij door de bebouwde kom reed, verschillende verkeersovertredingen. Hij reed door rood, nam een rotonde via de verkeerde kant en had een hoge snelheid. Op de Antwerpsestraatweg kwam de bestelauto in botsing met een politieauto. Dit deed de bestuurder uiteindelijk wel stoppen. Door agenten is hij meteen aangehouden en ook werd de bestelauto doorzocht. Hier troffen de politiemensen meerdere zakken met hennep aan. Later bleek dat het om ruim zes kilo ging. De 18-jarige man uit Bergen op Zoom is overgebracht naar het politiecellencomplex. Daar wordt hij gehoord over het feit. Zijn auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Bron: Politie.nl / foto: Pixabay/Gerd Altmann