Beschonken bestuurder bijna gespiest

HALSTEREN –  Een 'engeltje op z'n schouder', zo omschrijft Politieteam Bergen op Zoom het geluk dat een dronken automobilist had in de nacht van woensdag op donderdag. Hij is op een haar na, door z'n eigen onverantwoorde gedrag, gespiest door een metalen pijp.

De 30-jarige bestuurder verloor op de A4 bij Halsteren de macht over het stuur. De auto ramde hierbij een groot verkeersbord en sleurde dit honderden meters mee door de berm. De stalen pijp van het verkeersbord klapte hierbij ter hoogte van de bestuurder tegen de voorruit, maar schoot uiteindelijk ook weer omhoog, waardoor de bestuurder alsnog niet gespiest werd. Op de door de agenten gemaakte foto is goed te zien wat er gebeurde.

Onverantwoord gedrag bestraft

De bestuurder is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt omdat bleek dat hij drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. En hij was niet de enige onverantwoorde automobilist van die nacht. Een uur daarvoor was ook al een bestuurder aagehouden. Deze had vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd en ook in dit geval zijn proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs ingevorderd.

Foto en bron: Politieteam Bergen op Zoom