Regionale DuurzaamheidsTOP met André Kuipers en Jort Kelder

INGEZONDEN MEDEDELING (foto: Gemeente Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM / BOSSCHENHOOFD – Donderdagmorgen vond op Breda International Airport (voorheen Seppe) een persconferentie plaats, waar namens gemeente Bergen op Zoom wethouder Yvonne Kammeijer de honneurs waarnam. Samen met Breda, Roosendaal, Provincie Noord-Brabant en de Rijksdients voor Ondernemerr wordt op 10 oktober een duurzaamheidstop georganiseerd met als thema 'Winst door duurzaamheid'. Centrale spreker is die dag astronaut André Kuipers, terwijl journalist/presentator Jort Kelder dan koplopers op het gebied van duurzaamheid gaat interviewen.

Het programma is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW), het regionale netwerk van bedrijven en ondernemersverenigingen. Het doel is het inspireren, enthousiasmeren, motiveren en verbinden van (jonge) mensen, ondernemingen, onderwijsinstellingen en overheden over de mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling en circulair ondernemen in de regio.

In het plenaire programma interviewt gastheer Jort Kelder drie succesvolle ondernemers en wordt de eerste Groene Pluim uitgereikt. Dit is een nieuw initiatief waarmee de BZW een ondernemer beloont voor zijn of haar duurzame initiatief, bedrijfsvoering of innovatie. Verder zijn er interactieve sessies door ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. Bij het bepalen van de inhoud stond het bedrijfsleven aan het roer. Door het invullen van een enquête hebben ondernemers thema’s aangedragen die in zeven workshops aan bod komen. Daarna komt de ‘next generation’  aan het woord en wordt een slotverklaring ondertekend. De wethouders roepen jongeren op, hun ideeën over wat gemeenten, bedrijven en andere organisaties moeten doen op het gebied van duurzaamheid te melden (via info@winstdoorduurzaamheid.nl). Dit komt in de slotverklaring te staan. De hele middag kunnen deelnemers een bedrijvenmarkt met inspirerende voorbeelden bezoeken. Bedrijven die hieraan willen deelnemen kunnen contact opnemen via info@winstdoorduurzaamheid.nl.

Programma

11.00 uur              Inchecken

11.30 uur              Bestuurlijke bijeenkomst voor genodigden over nieuwe energiestrategie

12.00 uur              Bedrijvenmarkt en netwerklunch

13.00 uur              Workshops

14.40 uur              Bijtanken / Netwerkmoment

15.00 uur              Ground Control door Jort Kelder

– Welke winst hebben ondernemers al behaald (in gesprek met 3 CEO’s)
– Uitreiking Groene Pluim BZW
– Nog lang en gelukkig: de jongere generatie aan het woord

16.30 uur              Energieboost! Bedrijvenmarkt / netwerkmoment

17.00 uur              Lezing André Kuipers ‘Energie en de toekomst’

18.00 uur              Gezamenlijke ondertekening en Netwerkborrel

19.00 uur              Einde

Meer weten? www.winstdoorduurzaamheid.nl