Binnenstadslab-nieuws: Wethouder Van der Velden feliciteert weer zes nieuwe bedrijven in het centrum

foto's: gemeente Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Als ambassadeur van het Binnenstadslab en vertegenwoordiger van de gemeente is wethouder Patrick van der Velden onlangs weer bij een aantal nieuwe initiatieven in het centrum binnengelopen. Natuurlijk mét een bloemetje, succeswensen en complimenten voor het getoonde ondernemerschap.

De wethouder heeft zes bedrijven bezocht, verdeeld over een aantal dagen. Hij was aangenaam verrast over wat deze ondernemers weer weten toe te voegen aan wat de binnenstad al te bieden heeft. Een korte beschrijving van de zes bezochte adressen:

  • Oléja, aan de Kortemeestraat 3, verkoopt delicatessen, Lolea Sangria, Spaans aardewerk en relatiegeschenken, Zowel voor de zakelijke als particuliere markt. De shop is op zaterdag open maar ook op afspraak en er worden avonden georganiseerd voor ondernemers om relatiegeschenken of kerstpakketten samen te stellen.
  • Er is aan de Zuivelstraat 19 een nieuwe Duifhuizen winkel geopend, waarvoor zelfs de gevel helemaal is aangepast, passend bij het straatbeeld van Bergen op Zoom. Het assortiment bestaat voornamelijk uit koffers en tassen voor zowel dames als heren en jeugd. Van modieuze dames- en aktetas tot reiskoffer en accessoires als portemonnees en riemen.
  • Voortaan is de GSM shop te vinden aan de Wouwestraat 23. Hier worden smartphones gerepareerd en zijn heel veel accessoires te koop. In alle soorten, kleuren en maten, voor de meest uiteenlopende merken en types.
  • Jos Hempen is de nieuwe uitbater van Ambacht 12, een eetcafé aan de Grote Markt 9. Naast diverse wijnen serveert hij tevens volop speciaalbieren en bijpassende tapas en minihamburgers maar ook kaas- en/of vleesplankjes. Jos, die altijd al droomde van een eigen horecabedrijfje, wordt bijgestaan door zijn dochters en mikt op een gezellige mix van jonge en oudere bezoekers.
  • De compleet gerestylede Jumbo was twee weken dicht en vierde op 14 september op feestelijke wijze dat de winkel niet alleen volledig nieuw en anders is ingericht, maar ook een upgrade van het assortiment heeft gekregen. Op een heus versplein zijn voortaan onder meer verse pizza’s, sushi en kant-en-klaar maaltijden verkrijgbaar. Vestigingsmanager Jan Klomp vertelde er tevens dat het aanbod aan biologische en reformartikelen flink is aangevuld.
  • In het Vierkantje is ook Leonidas open gegaan. Hier worden Belgische bonbons verkocht, voor Belgische prijzen. En die liggen lager dan de Nederlandse prijzen. In de gezellige lunchroom zijn eersteklas koffie en thee te nuttigen, natuurlijk met bonbons maar ook met diverse soorten gebak en hartige verwennerijen. De bij een Antwerpse branderij ingekochte koffie en diverse theesoorten zijn er tevens te koop. Daarnaast vind je er leuke cadeau ideeën.

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab stuur een e-mail.