Reünieorkest Regiment van Heutsz neemt deel aan bevrijdingsdefilé

BERGEN OP ZOOM / DEN BOSCH (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Op zaterdag 26 oktober zal Reünieorkest Regiment van Heutsz voor het eerst in haar bestaan te bewonderen zijn in Bergen op Zoom. De muzikanten nemen dan deel aan het bevrijdingsdefilé.

Reünieorkest Regiment van Heutsz is in 2007 opgericht en bestaat uit zowel muzikanten die tijdens hun diensttijd in een militair orkest hebben gespeeld als muzikanten die niet in het leger zaten maar het wel leuk vinden om in een orkest met militaire uitstraling te spelen. Het gezelschap bestaan uit circa mensen en speelt in een fanfarebezetting.

Erkend

Op 28 maart 2017 heeft het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht, na een met goed gevolg afgelegde muzikale toets, het orkest erkend als reünieorkest. Eerder had het huidige Regiment van Heutsz (luchtmobiele brigade), gelegerd in Schaarsbergen, het orkest reeds erkend. Jaarlijks verzorgt het gezelschap tussen de vijf en tien optredens, die meestal een militair karakter hebben. Denk aan veteranendagen, dodenherdenkingen en het bevrijdingsdefilé in Wageningen. Maar ook tijdens de wandelvierdaagse Nijmegen en de Airbornewandeltocht in Oosterbeek is dit orkest een graag gezien gast.

Momenteel is ’s Hertogenbosch de thuisbasis, waar de muzikanten éénmaal per maand hun repetitiedag hebben. Het  muziekkorps is een onderdeel van Stichting Ouwestomp, die naast dit muziekkorps bestaat uit een exercitiepeloton en een Veteranen Ontmoetings Centrum.