Rockende Peperbus speelt intro Bohemian Rhapsody

BERGEN OP ZOOM – De Queen tributeband Crazy Little Things had donderdagavond tijdens de Krabbenfoor een hele bijzondere primeur. Tegen het einde van hun show klonk de intro van de klassieker Bohemian Rhapsody uit de klokkentoren van de Peperbus. Natuurlijk onder luid gejuich van het publiek.

Het idee was van toetsenist Marijn van den Branden. Hij is niet alleen gek op Queen maar houdt eveneens heel veel van zijn stad, waar de Peperbus natuurlijk het middelpunt van is. Dus benaderde hij beiaardier Meike Warmoeskerken en die liep warm voor het idee. Ze kwam er zelfs eerder voor terug van haar vakantie, om midden in de nacht de klanken van de nog altijd immens populaire rockhit in te zetten op het carillon.

Zeer geslaagd

Zo kon het gebeuren dat ruim na middernacht de Bohemian Rhapsody intro in een wel heel bijzondere uitvoering over de stad dwarrelde. En toen de laatste klanken van de Peperbus wegstierven klonk op de volle Grote Markt gejuich, terwijl de band Crazy Little Things het lied oppakte en een zeer geslaagd optreden afrondde voor een flink publiek dat zicht- en hoorbaar genoot. Freddie Mercury keek van boven vast tevreden toe.

Facebook opname en videostill: Niels Bernaard (met vriendelijke toestemming organisatie Krabbenfoor)