Route Nilles III Lòòp bekend gemaakt

BERGEN OP ZOOM – Wandelclub De Weglòòpers is tevreden over het uitgezette jubileumparcours van de Nilles III Lòòp van zaterdag 30 januari, laten ze in een verklaring weten. Ze hebben de route al gelopen en zijn vol lof.

Op de avond van het Neuzebal hebben de recreanten van de Weglòòpers het wandelparkoers voor het eerst afgelegd. Eerder die week was door de 'wegcommissie' het parcours bekend gemaakt. Dat hadden ze graag eerder gedaan maar het moest nog groen licht krijgen van de gemeente en andere officiële instanties.

De wandelclub pakte het die zaterdag gelijk goed aan. Met het vaandel voorop en achter de muziek aan marcheerden zij door de straten. Ze konden na afloop niet anders dan vol lof zijn en laten dan ook weten: "De Nilles III Lòòp start zaterdag 30 januari om 20:11 op de Grote markt. Meestal lopen we op het hele uur maar in carnavalstijd willen we best schikken naar 11 minuten over."

Het loopt prima!

Het is een heel programma geworden. Vanaf de Grote Markt vertrekken meer dan 600 wandelaars richting de Hoogstraat, meteen sportief de berg op. Vervolgens gaat de 'lòòp' via de Bossstraat, de Korte Bosstraat en door het smalle Penstraatje. Een uitdaging!

Via het Penstraatje komen de lopers in de Potterstraat en ze slaan dan rechtsaf de Molstraat in, om vervolgens in de Fortuinstraat uit te komen. Daarna wordt de statige Lievevrouwestraat aangedaan en slaat men aan het einde rechtsaf, het Gevangenpoortstraatje in.

Voor de spurt wordt de Moeregrebstraat ingezet om vervolgens op het Beurspleintje uit te komen. Daar zal beschermheer Prins Nilles d’n Derde het defilè afnemen. Komende zondag gaan de snelwandelaars van De Weglòòpers de route nog afleggen want ook voor hen moet het parcours goed voelen.

Alles volgen over en van De Weglòòpers doe je via hun Facebook pagina.

Foto: Wandelclub de Weglòòpers