Route Santarun bekend gemaakt

BERGEN OP ZOOM – De Rotary organiseert opnieuw een Santarun in Bergen op Zoom. Inmiddels is de aangepaste route bekend, net als de ‘funpunten’ waar deelnemers een drankje, versnapering of andere leuke onderbrekingen aangeboden krijgen.

Nieuwe straten in de route zijn het Thaliaplein, de Hoogsstraat en de Bosstraat. Het aantal horecabedrijven en winkels dat meedoet is eveneens flink toegenomen. De organisatie is aangenaam verrast met het enorme enthousiasme van de stad en de ondernemers die bij willen dragen.

De route en de ‘funpunten’:

Na de start op de IJsbaan op de Grote Markt lopen de Kerstmannen de Fortuinstraat in. Dan gaat het linksaf door de Lievevrouwenstraat (FUN PUNT 1: 't Wapen van Engelandt) op weg naar de Gevangenpoort. Na het oversteken van de Westersingel bereiken de lopers via de Rijkebuurtstraat, de Zuidzijde Haven (FUN PUNT 2: Restaurant 't Spuihuis / Koej). Het Groot Arsenaal (FUN PUNT 3) aan de Rijtuigweg vormt het keerpunt. De SantaRunners vervolgen hun weg via de Dubbelstraat, steken de Westersingel weer over en gaan via de Moeregrebstraat (FUN PUNT 4: Café / Vestzaktheater Het Zwijnshoofd) op weg naar FUN PUNT 5: Café De Grote Slok. Bovenaan de Hofstraat terug over de binnenplaats van het Markiezenhof (FUN PUNT 6), linksaf de Steenbergsestraat in. Dan linksaf 't Vierkantje in (FUN PUNT 7: Multivlaai) richting de Grote Markt. Linksaf gaan de lopers de Zuivelstraat in, over het Gouvernementsplein (FUN PUNT 8: IJssalon Crusio / Hollandse Gebakkraam Dauphin) op weg naar V&D. Rechtsaf naar de Sint Josephstraat en voor de Hema (FUN PUNT 9) rechtsaf langs café Thalia, door de Lombardenstraat linksaf het Thaliaplein op. De Kerstmannen gaan over het Thaliaplein en pakken een stukje Kerkstraat omhoog (FUN PUNT 10: Café 't Groene Paard) Dan linksaf de Hoogstraat omhoog, tot men bij FUN PUNT 11: Café de Saeck komt. Hier rechtsaf de Bosstraat in en aan het eind bij FUN PUNT 12: Tapavino / Restaurant 't Heertje rechtsaf weer terug naar Grote Markt. De finish is op de Kerstijsbaan waar alle Santarunners een medaille wordt omgehangen.

Feestelijke 'cool-down'

De lengte van het parcours is 3,5 kilometer en alle Santarunners ontvangen bij de finish een fraaie medaille.  Na afloop is er nog een Après-ski Party bij de IJsbaan, waar kinderen tot en met 12 jaar kunnen schaatsen op gehuurde of zelf meegebrachte ijzers.

Foto: Dick Vermaas