Ruim 100 kilo MDMA ontdekt en vernietigd door politie

BERGEN OP ZOOM – Maandagmiddag rond 17.00 uur controleerden surveillerende agenten een personenauto die op de A58 reed. De bestuurder parkeerde op de parkeerplaats bij de Wouwse Tol, waar agenten hem vervolgens om zijn papieren vroegen.

De man overhandigde zijn rijbewijs, maar kon geen kentekenbewijs van het voertuig tonen. De agenten vroegen vervolgens toestemming om in de auto te zoeken naar het chassisnummer, om zo hun controle te kunnen afmaken.

Verborgen ruimte

In de achterbak van de auto ontdekten de agenten vervolgens een verborgen ruimte die gevuld was met boodschappentassen met wat leek op MDMA-kristallen. Dit is een synthetische drug die veel in het uitgaansleven wordt gebruikt. De auto is meteen in beslag genomen en de bestuurder, een 56-jarige man uit Berghem, is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex voor verhoor.

Auto onderzocht

De auto is grondig onderzocht door de politie. In de auto troffen de agenten in totaal twee verborgen ruimtes aan. In die ruimtes stonden acht grote boodschappentassen die gevuld waren met MDMA-kristallen. In totaal ging het om ruim 114 kilo. Het spul is getest op het politiebureau, maar er zal nog onderzoek gepleegd gaan worden door het NFI om achter de exacte samenstelling te komen. De aangetroffen drugs worden daarna vernietigd. De aangehouden verdachte zit nog vast.

Bron en foto: Politie.nl