Ruim 2000 hennepplanten in woning Wilhelminaveld

BERGEN OP ZOOM – Donderdagavond is op de bovenverdieping van een woning aan het Wilhelminaveld een hennepkwekerij gevonden. De bewoner is als verdachte aangehouden.

Nadat er een tip binnen kwam over mogelijke hennepkweek gingen agenten met een machtiging de woning binnen om de zaak te onderzoeken. Op de tweede verdieping van het pand bleken twee ruimtes ingericht voor de kweek. In de eerste kamer werden 235 hennepplanten geteld en in de tweede kamer nog eens 1.807 hennepstekken.

Diefstal stroom

Om deze nering draaiende te houden is door de teler geknoeid met de meter. Met de diefstal van stroom heeft hij bewust zijn omgeving direct in gevaar gebracht, aangezien door knoeien met de meter het risico op brand door kortsluiting en lekkage hoog is. Door een fraude-inspecteur van Enexis is aangifte gedaan van de diefstal.

Eerdere oogsten

Direct na de vondst is de hennepkwekerij ontmanteld en zijn de spullen en planten vervolgens vernietigd. De 28-jarige bewoner is voor verhoor meegenomen naar het bureau in Breda en zit nog vast. Het lijkt erop dat de man al een keer eerder geoogst heeft.

Bron: Politie.nl / foto: Pixabay/LarsLarsen