Ruim negenduizend euro voor Het Getij van SamenLoop voor Hoop

SamenLoop voor Hoop-bestuurslid Toine van Steenpaal overhandigt de cheque aan manager Leanne Otto van Het Getij. Op de achterste rij staan (van links naar rechts) zijn medebestuursleden Fons en Nico en een tweetal vrijwilligers van het inloophuis in Bergen op Zoom. Aan tafel zitten enkele vaste bezoekers van het inloophuis. (Tekst: Han Verbeem, foto: SamenLoop voor Hoop BoZ)

BERGEN OP ZOOM / OSSENDRECHT – Goed nieuws voor inloophuis Het Getij! Het ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun naasten ontving vandaag een cheque van maar liefst 9.159 euro en 13 cent. Het Getij krijgt dit bedrag van de organisatie SamenLoop voor Hoop. Het is tien procent van het bedrag dat SamenLoop in 2018 heeft opgehaald. Het resterende deel van de inkomsten gaat naar research en onderzoek, aldus bestuurslid Toine van Steenpaal. Inloophuis Het Getij heeft twee vestigingen: één in Bergen op Zoom (aan de Westersingel) en één in Ossendrecht (OLV Ter Duinenlaan).

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. "Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven", legt Van Steenpaal uit. In 2018 was dat op 30 juni en 1 juli. "Aan de vooravond van de start had de toenmalige manager van het inloophuis, Christ Hellemons , gevraagd of er een deel van de opbrengst geschonken kon worden aan Het Getij", aldus Van Steenpaal. "Aangezien wij als bestuur vInden dat er ook aandacht besteed moest worden aan instanties binnen Bergen op Zoom hebben we toen een overeenkomst getekend."

Ontmoetingscentrum

Het Getij is een ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en voor hun naasten. "Bij het inloophuis kun je jezelf zijn en mensen ontmoeten die weten waar je het over hebt, die aan één woord voldoende hebben. Door de ontmoeting met deze mensen en de rust en ruimte die er voor je is, kun je je vertrouwd maken met je ziekte en daardoor weer vertrouwd raken met jezelf."