Sabic doneert drieduizend corona-beschermingsmiddelen aan Veiligheidsregio

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Persfoto: Sabic Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – Kunststofproducent Sabic heeft maandag bijna 3.000 persoonlijke beschermingsmiddelen geschonken aan de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het gaat om materiaal ter bescherming tegen het coronavirus (COVID-19) waaronder 250 FFP2-maskers, 2.500 paar handschoenen, 200 sets overalls en een hoeveelheid veiligheidsbrillen. De schenking is gedaan vanuit de Bergse vestiging van Sabic.

De materialen worden beschikbaar gesteld aan de eerstelijns verzorgenden om de pandemie in te dammen, zo laat Sabic maandag in een verklaring weten. “Terwijl medici hard werken om verdere verspreiding van het virus te voorkomen zijn persoonlijke beschermingsmiddelen schaars”, aldus de verklaring van Sabic. “De zorgsector heeft al haar zorgen uitgesproken over de beschikbare materialen.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Locatiedirecteur Rutger Bosch van Sabic zegt zijn blij te zijn dat zijn bedrijf de hulpverleners kan ondersteunen met deze donatie: “Waar mogelijk zullen we ons blijven inzetten om maatschappelijke initiatieven tijdens deze crisis te ondersteunen.” De Veiligheidsregio heeft de schenking aanvaard en is blij dat Sabic op deze wijze maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft genomen. “Alleen als wij samen optrekken, kunnen wij de strijd tegen het coronavirus winnen”, aldus een verklaring van Veiligheidsregio-voorzitter Theo Weterings.

Gezondheid medewerkers

Sabic laat verder weten dat het bedrijf “ten tijde van verdere ontwikkelingen van COVID-19 zal zorgdragen voor de gezondheid van de eigen medewerkers zodat de productie van essentiële materialen zoals plastics voor toepassingen in de zorg door kan blijven gaan.”