Sailability zeilen nu ook mogelijk bij Aan Lager Wal

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Woensdagavond 8 mei zijn bij watersportschool Aan Lager Wal de nieuwe Sailability boten officieel gedoopt door Pieter Baas (organisatie Drakenbootrace 2018) en Joris Völker, voorzitter van Aan Lager Wal jeugdzeilen. De speciale boten zijn gemaakt voor zeil-liefhebbers met een beperking of handicap.

Hiermee is een mooie volgende stap gezet in het verzorgen van zeilactiviteiten voor deze doelgroep, aldus Völker en Baas. In 2018 is, mede door de Drakenbootrace, het geld bij elkaar gebracht om een mooie investering te doen in boten en het aanpassen van het clubhuis en steigers. Nu is het tijd dat de boten het water in gaan en de regio kennis maakt met deze mogelijkheden.

Meer mogelijk

Aan Lager Wal en de Drakenbootrace organisatie blijven de komende periode nog nauw samenwerken om alles goed van de grond te krijgen en te faciliteren richting deze zeilers. Het zeilen met geheel aangepaste boten wordt in Nederland al op meerdere plekken mogelijk gemaakt en staat onder toezicht van Sailsability Nederland.

De Bergse zeilclub is blij met de uitbreiding. Er kunnen nu nog meer zeilactiviteiten aangeboden worden, onder meer op de Binnenschelde. Voorzitter Völker bedankt oprecht de organisatie van de Drakenbootrace en alle vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Foto: Aan Lager Wal