Over zorgen gesproken…

Over zorgen gesproken…

Het woordje zorg is retepopulair op dit moment. We maken ons zorgen om de kleinste dingen: De zorg in Bergen op Zoom staat op het spel met het Bravis-debacle. We maken ons zorgen om de benzineprijzen. De zorg om er jong uit te zien geeft vele vrouwen nieuwe rimpels. Dat onze inzending voor de Eurovisie songfestival achter zijn piano blijft zitten vinden we zorgelijk en examenleerlingen moeten er voor zorgen dat ze hun diploma halen.

Door: Volkan Tasdan

Maar ik denk dat we in deze periode vooral voor elkaar moeten zorgen. Je hond uitlaten of fietsen naar een vriendin blijkt dus levensgevaarlijk te zijn. Denk daar eens over na als je weer met Bello gaat lopen: Of je dochter, die net 20 jaar oud is en op de fiets van A naar B gaat, wel veilig is.

We leven als voorgeprogrammeerde robots om het allemaal bij te houden. Dit moet, dat moet, deadlines, snel even een hapje, en weer door. Maar als je, tijdens deze dagelijkse sprint door de werkzaamheden van je dag, opeens nieuws krijgt dat je een dierbare bent verloren, loop je tegen een horde op die jou een blessure geeft die onherstelbaar is.

Waar maak jij je zorgen over? Hoevaak heb jij je dierbare vandaag even gevraagd hoe het gaat? Zelfs de sporadische momenten van rust vullen we op met het fenomeen 'me-time'. Gedwongen zoekend naar een moment voor jezelf. Dan doen we toch echt iets fout.

Het woordje zorg moeten we misschien in een andere context plaatsen. Zorgen voor elkaar. De moordenaars die nu in de spotlights staan, hoeveel mensen hebben zich zorgen gemaakt om hen? Eén ervan leefde op straat, de ander was instabiel. Ik maak me nu vooral zorgen om de nabestaanden van de slachtoffers, maar misschien als wij iets meer voor elkaar zorgen, helpen, steunen, wordt de situatie minder zorgelijk en kunnen we dit soort drama voorkomen. #zorgvoorelkaar

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl