Kip en Apie blij met nieuwe eigen ruimte in De Moerkens

BERGEN OP ZOOM – Ze zijn superblij bij Kip en Apie! Eindelijk hebben ze hun eigen ruimte, die ze helemaal mogen inrichten zoals ze willen. De kinderfeestjes worden voortaan gehouden in wijkcentrum De Moerkens. Initiatiefneemster Hilde Bruning is zeer enthousiast over de nieuwe locatie. Is er dan niets meer te wensen nu? Jawel, wat meer vrijwilligers…

De primeur was voor Jayla, die haar zesde verjaardag vierde bij Kip en Apie. In unicorn-stijl… Feestjes krijgen bijna altijd een thema en de jarige mag vooraf zeggen wat dat wordt, van klassieke riddertaferelen tot zelfs levende reptielen over de vloer. En eenhoorns dus, tijdens het allereerste feestje dat de stichting op de nieuwe stek organiseerde. Bruning vertelt: “Hiervoor hadden we ook mooie ruimtes hoor, maar die mochten we niet blijvend inrichten. Hier mag dat wel en daardoor is het voor de kinderen natuurlijk veel gezelliger.”

Bijzondere insteek

De ruimte is aangeboden door Madeleine van Toledo, sinds kort beheerder van De Moerkens en al wat langer vrijwilliger bij Kip en Apie. Voor wie de gedachte achter de stichting nog niet kent: De kinderfeestjes worden voor een flink deel georganiseerd voor kinderen die het thuis niet breed hebben en die anders waarschijnlijk letterlijk niets te vieren hadden. Dat is natuurlijk op zich al treurig maar het zorgt soms ook voor een sociaal isolement. Doordat ze zelf geen feestjes geven, worden ze ook niet zo vaak bij anderen gevraagd. Voor die gezinnen berekent de stichting dus niets. Daarnaast zijn er voor gezinnen die wel wat kunnen missen eveneens feestjes en die zijn natuurlijk net zo leuk, er zit in die zin geen enkel verschil in.

Onvoorstelbaar veel aanvragen

“We hebben met acht mensen keihard gewerkt om het op tijd klaar te hebben hier”, vertelt een trotse Hilde. “En dat is bijna gelukt, nog wat kleine dingen en het is af.” Ze is om meerdere redenen blij met het nieuwe onderkomen. “We kunnen hier altijd terecht, dus ook bijvoorbeeld om een dag eerder al zaken klaar te zetten. Dat maakt de organisatie allemaal wat eenvoudiger.”

Wat Kip en Apie biedt, voldoet duidelijk aan een behoefte. Heel 2019 is al volgeboekt en er komen echt iedere dag nieuwe aanvragen binnen, ook voor betaalde feestjes. Daarom doet Hilde bij deze nog eens een oproep: “We kunnen echt meer vrijwilligers gebruiken. Al doe je maar één feestje per maand, dat zou ongeveer een dagdeel aan tijd kosten.” Natuurlijk zijn sponsoren ook zeer welkom. Om al die blije gezichtjes waar te maken is nu eenmaal ook geld nodig.

Meer weten? Kijk eens op de website of Facebook. Een e-mail sturen aan Hilde kan natuurlijk ook.

Meer foto's zien van het feestje? Klik hier voor een foto-album. (foto's: Chris van Klinken)