Sakko Cultuurprijs uitgereikt aan Mart Franken

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagmiddag was het druk in de Hofzaal van Het Markiezenhof. De jury van de Bergse Sakko cultuurprijs heeft kunstenaar Mart Franken dit jaar verkozen tot winnaar. Er zijn hem al heel wat felicitaties ten deel gevallen.

De Laureaat is populair. Dat bleek al toen bekend werd dat hij dit jaar de prijs ging krijgen. Het regende gelukwensen en complimenten. En de opkomst van vandaag bevestigde het. Na de lovende woorden van de jury zelf was het de eer aan burgemeester Petter, die trots is op zo veel talent in de gemeente, om de werkelijke prijs te overhandigen. Naast een geldbedrag is dat een replica van de windvaan die op de toren van het stadspaleis prijkt. Over prijken gesproken, er was natuurlijk ook werk van Mart te bewonderen in de Hofzaal.

Ambassadeur

Franken volgde de Amsterdamse Kunstacademie en is daarna zelf doorontwikkeld als beeldend kunstenaar. Hij tekent en schildert het liefste mensen. Niet geposeerd als het even kan, maar gewoon zoals ze zijn. Daarnaast heeft hij ook al heel wat les gegeven aan andere mensen die hun talent willen ontwikkelen en je kunt zijn werk werkelijk overal in Nederland tegenkomen. Hij heeft inmiddels op heel wat exposties van naam gestaan, waarmee hij zonder meer een ambassadeur voor het hoge kunstniveau van de gemeente Bergen op Zoom mag worden genoemd.

Foto: gemeente Bergen op Zoom