Samen 0164 vindt gebrek aan onderhoud Plataanstraat ‘respectloos’

BERGEN OP ZOOM – Opnieuw klimt er een raadslid in de pen om zich te beklagen over gebrek aan onderhoud en het niet opvolgen van meldingen, onder meer via de BuitenBeter app. Deze keer is het Reinoud Krijnen van Samen 0164.

De melding is al elf dagen geleden gedaan, schrijft Krijnen. Bewoners van de Plataanstraat balen flink van het ‘metershoge onkruid’ voor hun deuren. De bijgevoegde foto’s zijn vandaag gemaakt en laten zien dat het er welig tiert. Het raadslid vindt het ‘respectloos’ dat er niets aan wordt gedaan, meldt hij het college in zijn brief. Er is niet alleen via de veelbesproken BuitenBeter app een melding gedaan maar eveneens via de website van de gemeente. De enige terugkoppeling die er kwam was dat de berichten over het onkruid waren binnengekomen.

Niet functioneren

Krijnen wijst B en W er nog eens op dat ook collega raadsleden al hebben gewezen op het niet functioneren van de meldsystemen. Het heeft weinig nut als er niets mee wordt gedaan immers. Samen 0164 vraagt per ommegaande de Plataanstraat weer leefbaar te maken en laat met een foto zien hoe bewoonster Mw. Snepvangers alvast het goede voorbeeld geeft. “Met haar respectabele leeftijd houdt zij haar stoep toonbaar.” Daarnaast wordt het hoog tijd dat meldingen ook werkelijk opgevolgd worden, stelt het raadslid. Hij wil van het college weten wat hier concreet aan gedaan gaat worden.

Foto's: Reinoud Krijnen (Samen 0164)