Schoonmaakactie omgeving Vijverberg-Zuid

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Donderdagmiddag 16 februari gaan 60 leerlingen van de scholen De Grebbe en El Feth de strijd aan tegen zwerfafval in de omgeving van Vijverberg in Bergen op Zoom. Initiatiefnemer van deze schoonmaakactie is Wij Maken De Wijk in samenwerking met Stadlander, Lithos bouw & ontwikkeling en de jongeren van de FitFabriek.

De samenwerkende partijen hebben deze actie opgezet om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen. "De jongeren van de FitFabriek hebben echt hun schouders eronder gezet om de actie tot een groot succes te maken", vertelt Arjen de Vries van Lithos. Hij vervolgt: "Het geeft een positief gevoel en zo verdwijnt het zwerfafval en wordt de wijk mooi schoon."

Sport- en spelmiddag

Als bedankje voor het opruimen van de rommel wordt voor de leerlingen tevens een sport-/spelmiddag georganiseerd. De leerlingen kunnen zich vermaken met een springkussen, een stormbaan of een henna tatoeage laten zetten. Daarnaast is er een hoofdrol weggelegd voor Archery Tag, een variant op paintball met speciale pijlen en bogen. Ook de inwendige mens wordt natuurlijk niet vergeten: Marhaba zal de kinderen trakteren op heerlijke shoarma.

Stockfoto: © Pixabay/Hans Braxmeier