Schrik bij omwonenden ‘Ketrientje’ vanwege onaangekondigde politie-oefening

BERGEN OP ZOOM – Buurtbewoners en passanten werden vandaag bij het 'Ketrientje' geconfronteerd met schoten en gijzelingsituaties. De schrik was groot bij sommigen, ze wisten niet wat er aan de hand was. Pas uren later bleek dat het om nieuwe oefeningen ging.

Er hebben heel wat mensen de politie gebeld. Ze wilden weten wat er aan de hand was. Ook onze redactie nam contact op met de afdeling Voorlichting van de politie. Daar wisten ze van niets en ook na enig rondbellen kon men ons er niet vertellen wat er aan de hand was. Pas na contact met de gemeente, die het ook uit moest gaan zoeken, wist hun voorlichter ons te melden dat het ging om een oefening van de Politieacademie.

Vaker oefeningen, ook elders

Het is niet voor het eerst dat agenten in opleiding oefenen in het voormalige verzorgingshuis aan het Sint Catharinaplein. En ook niet voor het laatst, meldt gemeentewoordvoerder Peter van der Graaf. Deze oefening duurt twee dagen en dit najaar wordt deze locatie nog een aantal keren voor die doeleinden gebruikt. Of dat daarna zo blijft is nog niet bekend. Ook op het station gaan studenten van de Politieacademie nog oefenen, weet hij te vertellen.

Waarom omwonenden en wellicht zelfs de hele stad hierover niet worden geïnformeerd vooraf is onduidelijk. Het zou een hoop onrust voorkomen. De woordvoerder van het opleidingsinstituut was niet bereikbaar voor commentaar.

Stockfoto: Pixabay/tommy pixel (fudowakira0)