Schrik is groot nu het lijkt dat HAS zich niet echt hier vestigt

BERGEN OP ZOOM – Er dreigt een flinke domper voor de gemeente en de regio. In tegenstelling tot eerdere berichten en een stellige belofte van de HAS Hogeschool over een flinke vestiging in Bergen op Zoom, lijkt een groot deel van de plannen plots te zijn teruggedraaid. De schrik is groot, in ieder geval binnen de politiek.

We ontvingen al van twee partijen verontruste berichten en daar gaat het waarschijnlijk niet bij blijven. Het CDA en de PvdA klommen meteen in de pen toen woensdagmorgen vroeg in de media te lezen viel dat de HAS een behoorlijk deel van de eerder aangekondigde plannen terugdraait. Op 15 september vertelde directeur Godfried Hijl dat binnen vijf jaar ergens in de gemeente Bergen op Zoom een flinke vestiging van de HAS Hogeschool zou staan, die qua grootte ongeveer een derde van de totale activiteiten van het instituut ging uitmaken. Nu ineens lijkt dat grotendeels niet meer door te gaan.

De schrik is groot

PvdA en CDA reageren teleurgesteld en zelfs geschrokken. Namens het CDA vraagt fractievoorzitter Annette Stinenbosch: “Wat is nu de stand van zaken? Zijn wij voor de gek gehouden of is de HAS teruggekomen op eerdere toezeggingen? Of is er sprake geweest van miscommunicatie?” PvdA’er Han Verbeem en zijn duoraadslid Adam Ahajaj zijn verbaasd over de recente berichten, die haaks staan op wat in september werd aangekondigd. Ze willen weten in hoeverre er al concrete afspraken waren gemaakt en vragen zich eveneens af in hoeverre de communicatie van toen wel klopte.

Vanmorgen werd last-minute de wekelijkse persconferentie afgezegd. De verwachting is dat er snel een reactie komt van het college. In ieder geval is de gemeente in druk overleg met de HAS over de ontstane misverstanden en tegenstrijdige berichten.

Afbeelding: Pixabay/kalhh