Schrik om anti-terreur oefening zelfs landelijk nieuws

BERGEN OP ZOOM – Woensdag kregen heel wat mensen op en om het Bergse station de schrik van hun leven. Er vond een onaangekondigde oefening plaats van Belgische anti-terreureenheden. Het kwam zo levensecht over dat heel wat mensen dachten dat er serieus iets mis was.

Er liepen die avond 25 Belgische zwaarbewapende agenten van de federale politie Antwerpen het station in en het perron op. Er bevonden zich volop bezoekers en reizigers daar, die geen idee hadden wat er zich afspeelde. Ook de gemeente en burgemeester Petter -verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid- wisten van niets, valt onder meer te lezen op de website van Powned.

Slordige misser

Zowel veel aanwezige burgers als de burgervader konden niet lachen om de misser. Zeker in een tijd waarin de wereld geregeld wordt opgeschrikt door aanslagen, draagt dit niet bij aan het algemene veiligheidsgevoel. De miscommunicatie blijkt te liggen bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Daar waren ze vergeten te melden dat de oefening hier plaats zou vinden. Volgens hen betrof het een oefening rondom internationale nucleaire transporten. Waarom Belgische agenten dat op het Bergse station deden is niet nader toegelicht.

Stockfoto: Pixabay/Ben Kerckx