SDW De Colweghe in Halsteren weer open na grote verbouwing

Medewerkers (cliënten) en begeleiders zijn enthousiast over de verbouwde lunchroom en dagcentrum SDW de Colweghe in Halsteren. “We gaan weer knallen, we hebben er zin in!” Bij de Colweghe werken mensen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand in de lunchroom, de keuken of in één van de ateliers.

“De verbouwing was een flink project”, vertelt unitmanager Liesbeth van Elzakker. “Niet alleen door wat er in het pand zelf gebeurde, maar ook omdat we met de cliënten voor een paar maanden naar verschillende andere locaties moesten uitwijken. Maar we zijn ontzettend blij met het resultaat! Het is een open, overzichtelijker en moderner gebouw geworden, waar het voor medewerkers (cliënten) en begeleiders prettig werken is.”

Feestje voor cliënten

Voordat de lunchroom weer openging voor publiek, konden cliënten eerst rondkijken in hun nieuwe werkomgeving. “We hebben er maandag 15 augustus een gezellig feestje van gemaakt. Er kwamen zelfs mensen terug van hun vakantie om hierbij te kunnen zijn. Iedereen was enthousiast”, aldus Liesbeth.

Medewerkers op de Colweghe krijgen begeleiding op maat. Liesbeth: “We kijken samen naar welk werk of welke activiteiten bij iemand passen en waar hij of zij zich kan ontwikkelen. We vinden dat iedereen de kans moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen én om na een dag werken met een goed gevoel naar huis te gaan. Met het gevoel zich nuttig gemaakt te hebben.”

Lunchroom open

Klanten zijn op de Colweghe ook weer van harte welkom. “Eind oktober organiseren we nog een officiële opening voor iedereen die interesse heeft in de Colweghe. Tot die tijd zijn we natuurlijk gewoon open”, aldus Liesbeth. Lunchroom de Colweghe is iedere werkdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur.

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij.