‘Shakespeare Verliefd’ op herhaling

BERGEN OP ZOOM – Met deels dezelfde en deels een verjongde cast wordt Vierschaar-productie ‘Shakespeare Verliefd’ deze zomer nogmaals opgevoerd. Er is tijdens de Vastenavend op ludieke wijze aandacht voor gevraagd.

Volgens de overlevering was William Shakespeare vooral in zijn hele jonge jaren een echte Valentijn. Er is veel over zijn leven bekend, maar hierover weten we weinig. De voortstelling ‘Shakespeare Verliefd’ gaat wél over die periode en was vorig jaar zeer succesvol. De basale uitvoering kwam op de binnenplaats van het Markiezenhof, in een speciaal ontworpen decor, prima tot zijn recht. Vele theaterliefhebbers moesten echter worden teleurgesteld omdat er geen kaarten meer beschikbaar waren. Daarom gaat het stuk op herhaling.

Reprise

Oplettende Vastenavendvierders hadden dit jaar mogelijk al snel in de gaten dat het vrolijk romantische stuk terugkomt, vanwege de hartenstickers die een weg vonden naar menig kiel, jas of hoedje. In verleidelijke teksten werd al een tip van de sluier gelicht. Altijd werden de letters SV gebruikt, die nu eens niet stonden voor Stichting Vastenavend, maar voor 'Shakespeare Verliefd'. Inmiddels heeft Stichting De Vierschaar officieel bekend gemaakt dat de voorstelling een reprise krijgt.

Overdekt

Het wordt een andere voorstelling dan de eerste serie. Per dag is er slechts één uitvoering, die steeds om 20.30 uur begint. Dit betekent dat feeërieke verlichting een wezenlijk deel gaat uitmaken van de voorstelling. Ook aan de geluidsweergave wordt extra aandacht besteed, zodat alle spelers prima verstaanbaar zijn. Het publiek kan paraplu’s en regenjacks thuis laten want de tribune wordt overdekt deze keer.

Oude en nieuwe gezichten

Vanwege bijvoorbeeld werk en studie is de cast deels gewijzigd. De Vierschaar kondigt met trots haar nieuwe hoofdrolspeelster aan: Marloes Lelieveld. Zij heeft de uitdagende taak om naast Emiel Wilbrink te schitteren als Viola de Lesseps. Er zijn ook wat jonge spelers bij gekomen. Nieuwe rollen zijn er voor Roy Franssen, Jorn Huismans, Koen van Dongen, André Verstijlen, Bart Boschman en Jos Groffen. Ward Warmoeskerken maakt zij rentree als Queen Elisabeth 1 en ook Pieter Bas de Jonge komt terug als Philip Henslow. Paul Hermans speelt weer Wessex en de loensende Arno Bronstring vervult opnieuw de rol van John Webster. De gehele cast zal binnenkort op de website van de Vierschaar te zien zijn.

De regie blijft in handen van Arthur van Broekhoven en Rob van den Aarsen heeft opnieuw de muzikale leiding, terwijl Silvia de Groot zorgt voor het dansteam. Stichting Decorbouw Groot Arsenaal en Stichting Historische Kostuums zijn verantwoordelijk voor decor, kleding en entourage. De speeldata voor 2018 zijn 30 augustus en 1, 2, 5, 6 en 7 september. Volg de Facebookpagina voor nieuws over bijvoorbeeld de kaartverkoop.