Simon Beemsterboer uit Apeldoorn wint eerste Halve van Bergen

BERGEN OP ZOOM – Voorheen was het de Bergse Havenloop, sinds 2015 heet het de Halve van Bergen. Het bracht meteen een verdubbeling van de lopers voor deze halve marathon met zich mee. Onder een heerlijk zonnetje gaf wethouder Arjan van der Weegen om 13 uur het startsein voor de volwassen lopers, vijf minuten later deed hij hetzelfde voor de Kidsrun.

Na de aankomsten van de 5 en 10 kilometer kwam Simon Beemsterboer uit Apeldoorn na zijn halve marathon in een prachtige tijd van 1:17,43 over de finish. Gezien de zwaarte van deze halve marathon een zeer respectabele tijd. Voor Simon was dit zijn eerste deelname in Bergen op Zoom. Gevraagd naar zijn keuze voor de halve marathon van SPADO vertelt hij: “Mijn vriendin is afkomstig uit Bergen op Zoom en zij had zichzelf ingeschreven voor de halve marathon. Ik heb nog even getwijfeld of ik haar zou gaan aanmoedigen of dat ik mezelf in zou schrijven. Ik heb voor het laatste gekozen en daar heb ik nu zeker geen spijt van. Het ging heel lekker en ik heb genoten van het prachtige parcours. Het was wel pittig met al die kleine kuitenbijtertjes.” Over de organisatie had hij alleen maar lof: “Alles was goed aangegeven en er waren voldoende verkeersregelaars om voor de veiligheid te zorgen. Ook de waterposten waren in voldoende mate aanwezig, hoewel ik er waarschijnlijk eentje gemist heb. Volgend jaar kom ik zeker hier mijn titel verdedigen.”

Kidsrun

Na 4 minuten en 41 seconden was Ernson van den Bos (Thor) alweer bij de finish van de kidsrun. Daan Hultermans van SPADO kwam als tweede over de finish in 00:04,57 en 8 seconden daarna finishte Jonas Sloot (Bergen op Zoom). Bij de kidsrun voor de meisjes was de eerste plaats voor Meke van Heesch (Etten-Leur) in 00:05,20. Tweede werd Noortje de Deugd (SPADO) in 00:05:24 en derde Eefke Leeuwis (SPADO) in 00:05;25.

Shirts vergeten

Enkele deelnemers die zich voorgeschreven hebben, zijn vergeten hun unieke ‘Halve van Bergen’ shirt op te halen. Tot eind oktober kan men zo’n shirt alsnog bemachtigen door een e-mail te sturen naar pr@spado.nl, waarna een afspraak gemaakt kan worden om het shirt op te halen.