Sint-Nicolaas komt weer naar Halsteren, maar niet naar De Wittenhorst

HALSTEREN – Sint-Nicolaas komt weer naar Halsteren, laat de Stichting Sint-Nicolaas Comité Halsteren weten. En dat zal bepaald niet onopgemerkt voorbij gaan. Er is de komende weken heel wat te beleven.

In de week van 14 november stuurt Sint-Nicolaas een aantal Pieten vooruit naar de basisscholen in Halsteren. Deze pieten komen natuurlijk vertellen over de intocht en ze gaan kleurplaten uitdelen. De kinderen kunnen hun ingekleurde kleurplaat inleveren bij Sint-Nicolaas, na de intocht. De makers van de 15 mooiste exemplaren worden uitgenodigd om langs te komen bij de Sint, op zijn verblijfadres, voor het zingen van wat liedjes. Natuurlijk is er dan wat lekkers en er wordt nog een verhaaltje gelezen voor het slapen gaan.

Niet naar de Wittenhorst maar de voormalige bieb

Op zaterdag 19 november 2016 is het eindelijk zo ver. Sint Nicolaas komt dan om 14:30 uur, samen met zijn Pieten, aan bij Vogelenzang te Halsteren. Onder begeleiding van Harmonie St. Cecilia Eensgezindheid en de Pietenband zal de stoet vervolgens naar Het Oude Raadhuis trekken. Daar wordt de Sint officieel verwelkomd en bijgepraat. Hierna gaat de Goedheiligman rond 15:15 naar de voormalige bibliotheek in het Lindenlaantje. Dit jaar kan hij immers niet terecht in de grote zaal in De Wittenhorst, vanwege problemen met het dak. In de voormalige bieb kunnen alle kinderen Sint Nicolaas een handje komen geven en hun kleurplaat of verlanglijstje overhandigen. Ze krijgen daar zelfs een snoepzak en de Pietenband zorgt er voor muziek. Het wordt ongetwijfeld een gezellige Sinterklaasmiddag en de toegang is gratis.