Bergen op Zoom opent eerste biobased pop-up store van Nederland

BERGEN OP ZOOM – Het concept heet Pop-Up & Grow en is een idee van het Bergse Citymarketing team, uitgewerkt samen met biobased ontwerper Huub Looze. Wethouder Arjan van der Weegen is blij met het resultaat: "Vrijdag openen we vol trots de eerste biobased pop-up store van Nederland. Eindelijk kunnen we aan een breed publiek laten zien wat er in onze regio al gebeurt en welke kansen dit biedt."

"Veel mensen hebben nog geen idee van wat biobased eigenlijk inhoudt voor Bergen op Zoom en omstreken", vertelt de wethouder. "Dat we er al serieus naam mee hebben gemaakt in Brussel, Den Haag en onze eigen provincie is voor velen nieuws. We zijn echt koplopers als regio maar het speelde zich vooralsnog vaak af achter gesloten bestuurlijke en bedrijfsdeuren. Nu zijn we zo ver dat we die trots met een veel breder publiek willen gaan delen. Ik hoop dat iedereen komt kijken en misschien zelfs meedoet. Er gaan hele leuke workshops plaatsvinden hier, die een logische link leggen tussen de geschiedenis van de stad en het duurzame heden."

Kansen en werkgelegenheid

Een ijskrabber van aardappelzetmeel, een Brunotti surfplank met een kartonnen binnenwerk in honingraatvorm, een racefiets met een glasvezelframe of eierdozen van gras; het zijn wat voorbeelden van biobased producten die straks in Pop-Up & Grow te zien zijn. Van der Weegen: "We willen artikelen laten zien die ook werkelijk te koop zijn en in het dagelijks leven al volop gebruikt worden, soms zonder dat we er bij stilstaan. We willen ook laten zien dat we hier echt koplopers zijn op dat vlak. Daar mogen we als stad trots op zijn. Bovendien is het goed voor de werkgelegenheid. Niet alleen trekken we er nieuwe bedrijvigheid mee aan maar het is voor grote organisaties tevens één van de argumenten om hier te willen blijven. Biobased is al lang niet meer alleen een groene stip op de horizon, het maakt deel uit van alledag. Dat hopen we over te brengen op bezoekers, door het tonen van producten, met workshops en door hier ontwerpers en kunstenaars aan het werk te laten. Zo kan iedereen zien hoe het werkt en wat het betekent in de dagelijkse praktijk."

Pop-Up & Grow (Kortemeestraat 18, tegenover de bieb) opent vanaf 12 november de deuren voor bezoekers.
De openingstijden:
  • woensdag van 13.00 – 18.00 uur
  • vrijdag van 13.00 – 21.00 uur
  • zaterdag van 12.00 – 17.00 uur