Sint’s Pietenbrigade gunt iederéén een leuke Sinterklaastijd

BERGEN OP ZO0M – De Goedheiligman is er natuurlijk voor álle kinderen, ook als er thuis iets minder te besteden is. Meerdere gezelschappen in de regio die voor Sint & Piet bezoeken zorgen, besteden daarom een deel van hun tijd en budget aan kids die anders buiten de spreekwoordelijke boot dreigen te vallen. Sommige zijn zelfs speciaal daarom opgericht. Sint’s Pietenbrigade uit Bergen op Zoom is zo’n organisatie.

Op hun website noemen ze zichzelf ‘de grootste pieten club voor de minbedeelde kinderen’. Ze zijn nu twee jaar actief en organiseren dit jaar voor het eerst een lichtjesoptocht in Gageldonk, op 22 november. Ook komt er voor minima een Sinterklaasmiddag bij het Leger des Heils en er is een samenwerking met de voedselbank, laten organisatoren Joyce Schoonen, Monique de Milde en Danny Hopmans weten. In totaal zijn ze met een team van maar liefst 30 mensen.

Soms zelfs uit eigen zak

Natuurlijk zijn er tevens bezoeken aan huis met de Sint en de Pieten, bij mensen die het financieel lastig hebben. Het gebeurt allemaal op vrijwillige basis en wordt bekostigd op drie manieren: betaalde huisbezoeken, eigen bijdragen van de organisatoren en sponsoring. Het zal niemand verbazen dat Sint’s Pietenbrigade nog wel wat bijdragen kan gebruiken. Wie het doel van deze betrokken enthousiastelingen wil steunen kan een mail sturen naar sints-pietenbrigade@ziggo.nl.

Foto: magdusia38, via Pixabay