Sluiten ruimtes bij seniorencomplexen niet de keuze van Stadlander

BERGEN OP ZOOM – Stadlander is niet blij met het beeld dat afgelopen weekend ontstond naar aanleiding van een brief van de GBWP. Hierin wordt gesuggereerd dat de activiteitenruimtes bij een drietal seniorencomplexen door de wooncorporatie gesloten zijn. Die verwijst echter naar huurder WijZijn Traverse Groep.

Het gaat om de ruimtes bij de Zoomflat, De Elsenborch en Aen De Fonteine. Stadlander woordvoerder Ria van Gils vertelt: “Die worden gehuurd door WijZijn. Zij organiseerden er activiteiten en hebben besloten dit anders vorm te gaan geven. Als wooncorporatie juichen wij ontmoeten in de wijk juist toe, maar we kunnen het niet zelf gaan organiseren.”

De huur voor de betreffende ruimtes is door WijZijn nog niet opgezegd, aldus Van Gils. Tevens laat ze weten namens Stadlander dat er zeker gesprekken komen met bewonerscommissies, wanneer blijkt dat er op die locaties geen activiteiten en mogelijkheden tot ontmoeten meer aangeboden worden. “Maar als er andere mensen ideeën of plannen hebben, mogen ze zich ook melden natuurlijk.” WijZijn Traverse Groep was niet bereikbaar voor commentaar op de kwestie. Wordt vervolgd?

Stockfoto: Pixabay/Steve Buissinne