Snel werk maken van gevaarlijke knelpunten

BERGEN OP ZOOM – Recent vond een flink ongeval plaats op de kruising van de Bredaseweg met de Oude Stationsweg. Reden voor fractievoorzitter Aydin Akkaya en raadslid Rik Simons om namens GBWP opnieuw aandacht te vragen voor de onoverzichtelijke situatie, hier en op een aantal andere kruispunten in de buurt.

Al in februari 2018 schreef de fractie het college aan over de gevaarlijke situatie die dit knelpunt vormt. Volgens Akkaya en Simons komt de veiligheid van burgers er in het geding, omdat er geen overzicht is te krijgen voor wie uit de Oude Stationsstraat komt. Het recente ongeval is er het treurige bewijs van.

Klankbordgroep

Toentertijd werd op de vragen geantwoord dat er een klankbordgroep zich over de problematiek aan het buigen was en dat onderzoeksbureau Goudappel Coffeng de opgehaalde bevindingen zou uitwerken en bespreken met het college. Tevens werd er een volgende klankbordgroep bijeenkomst georganiseerd. Maar er is anderhalf jaar later nog altijd niets veranderd aan de situatie. Het stemt de GBWP’ers bezorgd. Ze vragen meteen aandacht voor enkele andere kruispunten in de buurt, die eveneens voor een slechte doorstroming zorgen. Dit zijn de locaties Stationsstraat en Wassenaarstraat, Burgemeester van Hasseltstraat en Van Dedemstraat, maar ook de Jacob Obrechtlaan en de Zuid-Oostsingel.

Tijd voor actie

Met een bijgevoegd plattegrondje worden de betreffende plaatsen in kaart gebracht, onder de nadrukkelijke oproep tot actie. De partij wil weten wat de stand van zaken is, maar vooral vernemen wanneer er werkelijk iets wordt ondernomen. Het liefst aan alle genoemde kruisingen maar in ieder geval het gevaarlijkste punt aan de Bredaseweg en Oude Stationsstraat.

Plattegrondje: GBWP