Sonn Franken presenteert tweede dichtbundel

BERGEN OP ZOOM – Tijdens het Bergs Cultuur Festival, op 7 oktober, ziet de tweede foto- en dichtbundel van Sonn Franken het daglicht. En daar blijft het niet bij. Diezelfde middag wordt een ander boekwerkje gepresenteerd, met gedichten en verhalen van een flink aantal veelal Bergse auteurs.

Speciaal voor dit festival is een bundel samengesteld met korte verhalen en gedichten die zijn aangedragen door schrijvers die dan komen voordragen, maar ook door anderen die het festival een warm hart toedragen. Denk aan namen als Albert Hagenaars, Bert Bevers, Mieke Hund en Hanneke Stuart. De bundel, ‘Verwoord’ genaamd, is in een beperkte oplage van 250 stuks beschikbaar voor deelnemers en publiek en kost slechts vijf euro.

Tweede bundel Sonn

Die middag neemt auteur Sonn Franken het festival te baat om zijn tweede bundel met gedichten en foto's te presenteren. Hij laat weten: “Dit festival biedt een podium aan alle uitingen van cultuur, waarbij zeker ook de schrijvers goed vertegenwoordigd zijn. Waar beter dan in het gezelschap van vrienden, collega schrijvers en in het hartje van Bergen op Zoom kan ik dan mijn tweede bundel presenteren?”

Het nieuwe werkje bevat opnieuw een verzameling gedichten en zelf geschoten foto's. Sonn vertelt: “Om een beleving over te dragen ervaar ik de combinatie van woord en beeld nog steeds als enorm sterk. Het sluit ook aan bij mijn wens om middels dit festival te laten zien hoe een samenwerking tussen allerlei kunst- en cultuurvormen tot uniek mooie resultaten kan leiden, waarmee we Bergen op Zoom als pleisterplaats van cultuur op de kaart kunnen zetten.” ‘Voorbij de Einder’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekenindustrie en is vanaf 7 oktober in elke boekhandel in Nederland en België verkrijgbaar. Natuurlijk is het boek ook tijdens het Bergs Cultuur Festival te koop en te laten signeren door de maker.

Nieuws over festival

Ondertussen groeit het festival nog steeds. Er zijn al meer dan 45 deelnemende partijen en daar gaat het niet bij blijven. Wethouder Arjan van der Weegen zorgt die middag voor de officiële opening. Bezoekers staan er echt midden tussen de schrijvers, zangers, dansers en kunstenaars. Er worden presentaties gehouden en je kunt er luisteren naar muziek, genieten van dans of eenvoudigweg de kunstwerken en prachtige foto's bewonderen. Voor de afterparty heeft de band Navenant het nodige muzikale vuurwerk belooft.

Bergs Cultuur Festival: 7 oktober 2017, van 12:00 uur tot minstens 19:00 uur, Den Enghel, Grote Markt 19 Bergen op Zoom, gratis entree!

Stockfoto: Pixabay/cromaconceptovisual