Soroptimisten halen € 4.150 op voor Duchenne

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie) / Foto: De overhandiging van de cheque. V.l.n.r.: Ralph Franken, Marcia van den Brand (voorzitter Soroptimisten), Carina Mens (Soroptimisten), Mirjam Franken (moeder Ralph en initiatiefnemer Duchenne Parent Project), Marian van de Ree (Soroptimisten)

BERGEN OP ZOOM – De verkoop van Tweede Kans Kleding in het weekend van 29 en 30 september door de Soroptimisten, club Bergen op Zoom e.o., is een groot succes geweest. De druk bezochte pop-up store in de St. Josephstraat hing vol met mooie kleding die goed in de smaak viel bij het winkelend publiek.

Al direct na de feestelijke opening door Elma Petter, succesvolle zakenvrouw in de mode en echtgenote van de burgemeester, stroomde de winkel vol en rinkelde de kassa goed. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Soroptimisten afgelopen donderdag een cheque van € 4.150 euro hebben kunnen overhandigen aan Mirjam en Ralph Franken uit Bergen op Zoom.

Fatale ziekte

Ralph lijdt aan de spierziekte Duchenne. Als je met Duchenne spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam maar zeker af en word je steeds minder sterk. Kleine kinderen met Duchenne vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Als het lopen niet meer gaat, worden ze afhankelijk van een rolstoel. Wanneer de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker waardoor Duchenne spierdystrofie uiteindelijk een fatale ziekte is.

De opbrengst komt ten goede aan het Duchenne Parent Project/ Mark4Ralph. Dit zet zich in voor Ralph uit Bergen op Zoom én voor onderzoek in zijn algemeenheid naar deze vreselijke spierziekte bij kinderen.