SP vindt communicatie van de gemeente niet best

BERGEN OP ZOOM – Directe aanleiding voor de klachten die de Bergse SP heeft over de gemeentelijke communicatie, zijn de onduidelijkheden omtrent het NK Wielrennen. Maar eigenlijk gaat het om veel meer, stelt de fractie.

Duoraadslid Theo de Jong en Raadslid Carlo van den Aarsen hebben namens de SP een brief gestuurd aan het college. Met als voorbeeld het NK dat deze week plaatsvind, op zich een ‘mooi sportevenement’, tonen ze aan de communicatie richting inwoners niet best te vinden. De fractie kreeg er veel klachten over.

Mensen die in en om het parcours wonen, kregen een brief over zaken als afgezette straten. Wie wat verder ervandaan woont, moet het doen met info op borden langs de weg. Bijvoorbeeld over parkeren op Plein 13 omdat de binnenstad en ring hermetisch zijn afgesloten voor verkeer. Het kost ondernemers langs die wegen zelfs omzet, voorspellen Van den Aarsen en De Jong.

Veel klachten

Onder meer op social media mopperen veel mensen over het gebrek aan informatie, aldus de SP. De fractie vindt het raar dat veel mededelingen vooral via huis-aan-huisbladen zijn gedaan. Niet alleen lezen met name jongere mensen die steeds minder, ze worden vanwege de nee-nee stickers ook lang niet overal bezorgd. Hoog tijd om de communicatie richting inwoners te gaan verbeteren, vindt de SP. De fractie wil graag weten of er een protocol is voor evenementen als dit, waar het informeren van omwonenden en de gemeenschap betreft.

Het moet anders

De brief stelt ook iets anders aan de kaak, en wel dat er mensen extra parkeerkosten moeten maken door de afgesloten stad en dat er ondernemers omzet mislopen hierdoor. De fractie is benieuwd of dit door de gemeente wordt vergoed.

Afbeelding: Pixabay / Gerd Altmann