SP wil dat Saver aan huis gebonden gehandicapten ontziet

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Theo de Jong heeft het college aangeschreven over de hoge kosten die worden gehanteerd door Saver wanneer iemand met een beperking van grof vuil af wil en geen hulp heeft. Daar moet wat de SP betreft verandering in komen.

De jong komt met een recent praktijkvoorbeeld, van een inwoonster die Saver belde vanwege grof vuil dat afgevoerd moest worden. Omdat ze in een rolstoel zit kan ze het zelf niet wegbrengen en er zijn volgens de brief aan B en W ook geen mensen in haar omgeving die het willen of kunnen doen. Voor het ophalen dient echter extra betaald te worden, aldus de SP en er worden tevens drie tikken van het tegoed op de Saverpas gehaald. Die kosten zijn te hoog, schrijft het raadslid, voor een toch al kwetsbare groep.

Uitzondering

Het college zou met Saver in gesprek moeten gaan, vindt De Jong, over een uitzondering voor mensen met dergelijke fysieke beperkingen. Volgens de SP-fractie heeft deze groep het financieel vaak al lastig genoeg. Als Saver niet mee wil gaan in een speciaal tarief is de volgende vraag of de gemeente tegemoet kan komen in de lasten als zich een situatie als deze voor doet.

Stockfoto: PXhere