Spaarpot Kip en Apie gestolen bij Bergse Jamin vestiging

BERGEN OP ZOOM – Er staan op een aantal toonbanken van winkels in de binnenstad spaarpotten van Stichting Kip en Apie, die kinderfeestjes organiseert voor gezinnen met weinig geld. Helaas blijken dieven zelfs daar niet van af te kunnen blijven.

Kip en Apie is een particulier initiatief. De stichting wil kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben toch een leuke verjaardag bieden. Niet alleen omdat ze af en toe een vrolijke middag verdienen maar ook om te voorkomen dat het sociale isolement groter wordt. Als kids niet zelf een feestje vieren en daar leeftijdsgenootjes voor vragen, worden ze ook lang niet altijd bij anderen uitgenodigd.

Trieste diefstal

Om dit te bekostigen is Kip en Apie volledig afhankelijk van giften en sponsoren. Eén van de bedrijven die zich om dit bijzondere initiatief bekommert is de Bergse Jamin vestiging. De winkel zorgde er bijvoorbeeld al eens voor dat een fiink aantal kinderen naar een Efteling-musical in Schouwburg De Maagd kon. En dus zette de eigenaresse natuurlijk ook met alle liefde zo'n spaarpot op de toonbank. Helaas is die dus donderdag gestolen. De organisatoren van de feestjes reageren er op hun eigen realtiverende wijze op. Ze noemen het terecht 'Te triest voor woorden' maar hopen ook dat karma afrekent met de dief.