Nog dit jaar plan van aanpak waterkwaliteit Binnenschelde

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Patrick van der Velde was niet blij toen hij vorige week uit de media moest vernemen dat het provinciebestuur een negatief zwemadvies had afgegeven voor de Binnenschelde. Natuurlijk moeten waarschuwingen gegeven worden maar iets meer overleg kan geen kwaad. Het is te hopen dat het met de plannen die hij heeft voor het water beter verloopt.

De bestuurder wil nog dit jaar met een plan van aanpak komen en daar wil hij zowel het waterschap als de provincie bij betrekken. Van der Velden hoopt zelfs er Europees geld voor binnen te halen. Vooralsnog is de waterkwaliteit vooral een hoofdpijndossier. Ondanks een nieuw strand, plannen voor waterrecreatie en sportclubs is er de laatste tijd vooral nieuws over blauwalg en poepbacteriën. Oplossen is nog niet eenvoudig, meldt de wethouder: "Investeren in het verbeteren van de waterkwaliteit willen we best als college maar als ik om garanties vraag wil niemand die geven."

Zekerheid

Daar moet dus verandering in komen. Nog dit jaar wil Van der Velden met een plan van aanpak komen. Achter de schermen wordt daar al volop over nagedacht. Echte keuzes en stappen maken wil de gemeente echter pas als er meer zekerheid is over blijvende verbetering van de waterkwaliteit.