Spannend spel houdt Markiezenhof in z’n greep

BERGEN OP ZOOM – Het is zo ver! In het Bergse stadspaleis is sinds donderdagmiddag een indrukwekkend avontuur te beleven dat het midden houdt tussen fantasy, gaming en de tot de verbeelding sprekende geschiedenis van de stad. Je kunt in december en begin januari meedoen aan ‘De Schatten van de Zeeridder’.

Het verhaal is een mix van fictie en feiten. De Zeeridder, die we kennen als windvaan op de toren van het Markiezenhof, komt tot leven in de game. Hij waakt al eeuwenlang over zijn dierbare schatten: de verhalen van Bergen op Zoom. Een vloek van De Bokkenrijders gooit echter roet in het eten. De gevreesde bende wil de verijdelde verovering van de stad wreken en de geschiedenis herschrijven.

Spelen in gildes

In het spel komen ook historische personages weer tot leven en ze worden geteisterd door kwelgeesten. In groepen (zogenaamde ‘gildes’) ontmoet je die karakters en samen probeer je met opdrachten en het vinden van oplossingen die vloek te bezweren. Het levert een spannende beleving op die zo’n drie uur in beslag neemt en de door een flink deel van het laatgotische decor van het paleis leidt.

Onder de indruk

De bedenkers achter de ecsape game komen uit Den Bosch. Onder de naam Culture Escape zetten ze op verschillende locaties belevingsgerichte evenementen weg, die een mix vormen van escape rooms, theater, rollenspel en videogames. Het team raakte dermate onder de indruk van de mogelijkheden en sfeer van het Markiezenhof, maar ook van de geschiedenis van de stad, dat besloten werd hier een compleet nieuw scenario voor te ontwikkelen. Het is nog tot en met 4 januari mee te maken.

Meer weten? Kijk dan eens op de website van ‘De Schatten van de Zeeridder’.