Speciaal ‘Bonneboekske’ vanwege jubileum’t Veldteke

BERGEN OP ZOOM – Verzamelclub ’t Veldteke bestaat 3 x 11 jaar en dat is in deze stad natuurlijk reden voor een feest. Daarom presenteert het gezelschap binnenkort een heus ‘Bonneboekske’. Ze kondigen het aan als een jubileumgeschenk dat heel handig is om voortaan je Leut-Neut Bonnen in te bewaren.

Op zaterdag 7 mei wordt het ‘boekske’ officieel gepresenteerd, bij café Krijnen in de Dubbelstraat. Het ontwerp is van Mirjam Drenth, die al sinds 1998 de Leut-Neut Bon vorm geeft. De Bergse consumptiebonnen zijn een vast en terugkerend deel van de Vastenavond en voor veel verzamelaars onderdeel van hun collectie. Het leek ’t Veldteke daarom leuk om eens wat te laten maken waarin die ‘bonnekes’ opgeborgen en bewaard kunnen worden. Dat vraag je dan natuurlijk aan degene die al 18 jaar het ontwerp ervan verzorgd.

Eerste exemplaar voor de beschermheer

Het resultaat wordt dus op 7 mei gepresenteerd in café Krijnen, om 14.00 uur, en iedereen is er van harte welkom. Samen met Henk Franken gaat Mirjam dan het een en ander over die Leut-Neut bonnen vertellen, daarna wordt het eerste exemplaar van het ‘Bonnenboekske’ overhandigd aan de beschermheer van ’t Veldteke, Wally Sep. Tevens is er die dag een speciale variant van de Leut-Neut bon verkrijgbaar, die alleen dan geldig is ik het betreffende café.

Het ‘Bonneboekske’ is daarna voor elf euro te koop bij café Krijnen, Het Provoosthuis, de Don Camillo Bar, Rookshop De Schelde, de Bergse Dumphal en Dietvorst Feestartikelen. Bestellen kan tevens door een mail te sturen naar ’t Veldteke. Binnen de gemeente bezorgen ze het zelfs kosteloos.