Slechte weer getrotseerd door Bergenaren bij aanvang vrijmarkt

BERGEN OP ZOOM – Het is zichtbaar minder druk in de Bergse straten dan voorgaande jaren. Vechten om een plekje was het zeker niet. Toch staan er nog heel wat spullen uitgestald in de binnenstad. Hier en daar doen zelfs verkleumde muzikantjes hun best nog wat euros op te halen.

De gemeentelijke afdeling Handhaving zal aan het in goede banen leiden van de vrijmarkt waarschijnlijk geen enorme kluif hebben dit jaar. De opkomst is beperkt, in ieder geval aan het begin van de avond. Het verkeer rondom het parcours is wat rommelig maar tot grote opstoppingen leidt het niet.

Een volle kar met handel

In de straten zelf hangt een rustig sfeertje. Schuifelen langs de uitgestalde huisraad is nergens nodig en voor de verkopers is plaats genoeg. Waarschijnlijk hebben veel mensen vanwege de weersverwachting eieren voor hun geld gekozen. Het komt de doorzetters die er wél staan ten goede. Die verkopen behoorlijk, valt op meerdere plekken te horen. Het publiek is kooplustig en de concurrentie beperkt. In de Lievevrouwestraat horen we over een Belg die snel 'een hele kar vol handel' meenam. Hij vertelde speciaal nu al te zijn komen kopen, omdat het weer alleen maar slechter zou worden. Gezien de voorspellingen zou hij wel eens gelijk kunnen krijgen. Vooralsnog houden de mensen op de vrijmarkt de moed er echter in.

Meer foto's zien? Klik hier!