Vlaggenparade tijdens Koningsdag

De Vlaggenparade is een ceremonieel eerbetoon aan de Nederlandse vlag. (Foto: Rijksoverheid)

BERGEN OP ZOOM – Tijdens Koningsdag, woensdag 27 april, is ook dit jaar een Vlaggenparade op de Grote Markt. De Vlaggenparade is een ceremonie waarbij eer wordt betoond aan de Nederlandse vlag. Bij de Vlaggenparade wordt de Nederlandse driekleur gehesen en daar gaat een korte ceremonie aan vooraf. Aan deze ceremonie zijn enkele militaire commando’s verbonden, die door de paradecommandant worden gegeven. De Vlaggenparade begint om 10.00 uur.

Militairen in actieve dienst, militairen buiten dienst, alsmede veteranen worden in het bijzonder uitgenodigd om aan de Vlaggenparade deel te nemen. Het kledingvoorschrift voor militairen luidt DT2 en voor veteranen het gebruikelijke veteranenuniform.

Bijeenkomst in Hofzaal

Aansluitend aan de Vlaggenparade organiseert  de gemeente Bergen op Zoom in de Hofzaal van het Markiezenhof  tot omstreeks 12.00 uur een bijeenkomst, waar alle belangstellenden uit de gemeente van harte welkom zijn. Er kan dan een toost worden uitgebracht op ons koningspaar. In het bijzonder worden gedecoreerden uit Bergen op Zoom opgeroepen om hierbij ook aanwezig te zijn en hun decoratie zichtbaar te dragen.

Halsteren en Lepelstraat

De gedecoreerden uit Halsteren en Lepelstraat worden traditioneel door de Oranjeverenigingen uit deze dorpskernen ’s-morgens uitgenodigd voor een bijeenkomst in het Oude Raadhuis in Halsteren.

Bron: Gemeente Bergen op Zoom