BSD beticht medewerkers Markiezenhof en archief van ‘verkrachten’ erfgoed

De BSD vindt parkeren op het binnenterrein van het Markiezenhof een ‘verkrachting van ons dierbaarste en rijkste erfgoed’. (foto’s: Louis van der Kallen)

BERGEN OP ZOOM – Louis van der Kallen is boos, laat hij duidelijk merken in een brief gericht aan het college. Hij vindt het een schande dat medewerkers van het Markiezenhof en het archief hun auto’s structureel op het achterste binnenplein van het laat-gotische stadspaleis parkeren.

Met regelmaat constateert Van der Kallen dat medewerkers van het archief en de bibliotheek parkeren op dat binnenterrein. Hij heeft er zelfs foto’s van gemaakt ter illustratie. Tevens heeft hij al eens bij de parkeerwachters geïnformeerd of dit zomaar kan, maar die hebben niets de vertellen op die plek. Het is geen openbare weg maar privaatterrein en daar mogen zij dus niet beboeten, lieten ze de BSD’er weten.

Slecht voor het imago van de stad

De fractievoorzitter meldt in zijn brief aan B&W het ‘onverteerbaar’ te vinden dat zoiets op gemeentelijk eigendom gebeurt. “De betrokken medewerkers zijn zich terdege bewust van de ongewenstheid van hun handelen”, schrijft hij. “Aanspreken leidt tot op heden niet tot een gedragsverandering. Wel makkelijk zo in de binnenstad altijd een parkeerplek en er niet voor betalen.” Ook uit toeristisch oogpunt wordt het als zeer onwenselijk gezien. Het plaatje is bepaald geen visitekaartje voor de stad. Zijn partij wil van het college weten of ze de mening delen dat dit niet kan en of er ook tegen opgetreden gaat worden.