ProefMei introduceert proef- en belevingspunten

BERGEN OP ZOOM – Het culinaire festival ProefMei houdt woord en blijft vernieuwen, dit jaar onder meer met de introductie van proef- en belevingspunten. Dat zijn locaties in de omgeving waar bezoekers kunnen genieten van streekproducten en andere wederwaardigheden.

Op zaterdag en zondag zijn deze zes proef- en belevingspunten geopend. Bij Hoeve Hildernisse wordt een streekproductenmarkt gehouden, het Natuurpodium Brabantse Wal en Stayokay Bergen op Zoom presenteren de expositie “De Brabantse Wal in Beeld”. Stadsboerderij de Kleine Kieviet organiseert “De Boer Op!” en serveert aan de boerentafel aspergesoep. Het programma en aanbod zijn dus gevarieerd. Zeeverkennersgroep Karel Doorman nodigt bezoekers mee om mee te varen en biedt versgebakken ansjovis aan, terwijl IJs en Spijs aan de Boulevard een aardbeienijsje in petto heeft. Bij Camping Uit en Thuis is voor de kids een speciaal Kinderactiviteitenplein ingericht. De verschillende locaties zijn te voet, met de fiets of op de step te bezoeken en geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Deelname is bovendien prettig geprijsd. Voor vijf euro per persoon doe je mee.

Culinaire én culturele verrassingen

Het epicentrum van ProefMei ligt ook dit jaar weer in het Markiezenhof. Hier presenteren deelnemende restaurants hun gerechten. Tevens zijn er speciale bieren, ijs, thee en koffie te ontdekken. Op de drie pleinen komen tevens muzikaal gezien alle windstreken bij elkaar. Er spelen bands, en draaien DJ’s  en er paraderen looporkesten. De stijlen die voorbij komen variëren van ronduit exotisch tot echt Nederlands en van jazzy funk tot reggae. Er wordt zelfs 'plat Haags met een knipoog' aangekondigd door de organisatie.

Donderdag opent het festival met de Businessavond. Op vrijdagavond vinden weer de Pop-up Tour en de finale van de Fissler kookwedstrijd plaats. Juryvoorzitter daarbij is Marcus Polman, bekend van het tv-programma Masterchef. Op de Grote Markt is er gedurende het weekend een speciaal kookprogramma, gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd.

ProefMei vindt dit jaar plaats op 27, 28 en 29 mei. Meer weten? www.proefmei.nl