Speciale aandacht voor ex-V&D’ers op Werkbeurs

Donderdagmiddag 3 maart is er, na succevolle eerdere edities, weer een Werkbeurs in De Stoelemat. Er zijn 82 stands (óók voor vrijwilligerswerk) met 47 bedrijven die vacatures aanbieden in een veelheid van sectoren. (Foto: Samen in de Regio/Chris van Klinken)

BERGEN OP ZOOM – Aanstaande donderdagmiddag, 3 maart, is in de Stoelemat weer een Werkbeurs. Deze is van 13.30 en 16.00 uur. De Werkbeurs is er voor iedereen die op zoek is naar fulltime of parttime werk, een bijbaan, vrijwilligerswerk of een stage. De toegang is, na registratie, helemaal gratis. Bij deze editie van de beurs is er speciale aandacht voor oud-werknemers van V&D.  Maar ook werkzoekenden uit andere branches en sectoren zijn van harte welkom! De Werkbeurs kan zich al verheugen in een grote interesse. Vandaag staat de teller al op 730 aanmeldingen. Er zijn 82 stands (ook voor vrijwilligerswerk) met 47 bedrijven die vacatures aanbieden in een veelheid van sectoren.

Op deze Werkbeurs is er ook speciale aandacht voor werknemers van V&D. Vanuit het Werkgeversservicepunt (een samenwerking tussen gemeente en UWV) zijn er na het failliet van V&D contacten geweest om ervoor te zorgen dat werknemers zoveel mogelijk mogelijkheden worden aangeboden om zo snel als mogelijk elders weer aan de slag te gaan. Ook hier is ‘Van Werk naar Werk’ het devies. In een brief is het personeel van de warenhuisketen gewezen op de mogelijkheid om de Werkbeurs te bezoeken. Daarnaast is melding gemaakt van het bestaan van het Werkgeversservicepunt (WSP) Werkcentrum Brabantse Wal.
 
Aanspreekpunt

Het WSP Werkcentrum Brabantse Wal is het aanspreekpunt voor werkgevers op het gebied van personeelsvragen, arbeidsmarktinformatie, regelgeving en subsidies. Tevens biedt zij uitgebreide dienstverlening aan werkzoekenden. Hiervoor wordt samengewerkt met het UWV, Leerwerkloket, kenniscentra, uitzendbureaus en het bedrijfsleven in de regio. Het WSP is gevestigd in het Stadskantoor.

Scholingsplein

Belangrijk onderdeel van de beurs is dit jaar het zogenoemde ‘Scholingsplein’. Omdat is gebleken dat de aangeboden vacatures niet altijd aansluiten op de papieren die werkzoekenden hebben, is het zaak om mensen goed te informeren over de mogelijkheden om zich bij – of om te laten scholen. Er zijn zelfs mogelijkheden om werk en scholing te combineren.

Werken over de grens

Aandacht is er ook voor ‘Werken over de grens’. Om 14.00 en 15.00 uur zijn er workshops waarin alle 'ins en outs' over werken aan de andere kant van onze landsgrens de revue passeren.
 
De Werkbeurs is donderdag 3 maart in De Stoelemat, van 13.30 tot 16.00 uur. Belangstellenden die de Werkbeurs willen bezoeken kunnen zich nog altijd aanmelden via: www.sameninderegio.nl of via www.bergenopzoom.nl/werkbeurs