Speeddaten studenten hotelschool bij Bergse horeca is succes

BERGEN OP ZOOM – De planning loopt nog niet helemaal zoals was voorgesteld, blijkt bij het Spuihuis. Toch zijn ze ook hier enthousiast over het nieuwe initiatief van de Bergse hotelschool. Leerlingen komen bij heel wat horecagelegenheden in en om de stad kennismaken met de praktijk.

Deze dag is georganiseerd door docenten van de hotelschool Bergen op Zoom, voor de studenten van het eerste leerjaar maar zeker ook voor de ondernemers uit Bergen op Zoom en omstreken. De leerlingen lopen een eigen route langs bedrijven die relevant zijn voor hun opleiding. Zo komt een aantal van hen onder meer terecht bij het restaurant aan de kop van de Bergse Kaai.

Broekie

Gastheer Stefan van Reijen en sous-chef Floris Vriens ontvangen de jongeren en hun begeleiders. Eigenaar René Vermeulen is vandaag druk met andere zaken maar heeft alle vertrouwen in zijn team. Ze hebben het immers voor een deel hier geleerd.

Van Reijen vertelt: "In 2006 kwam ik zelf als broekie van dezelfde school hier als parttimer werken en zo leerde ik veel bij. Drie jaar daarna ben ik elders begonnen maar sinds dit jaar weer hier op het vertrouwde nest." Collega Floris over het initiatief van de hotelschool om leerlingen zo alvast eens wat te laten zien van de praktijk: "Ik vind het een mooi idee. Dat was er nog niet toen ik op school zat. We merken dat ze het heel leuk en interessant vinden."

Onder de indruk

Kort daarop valt een clubje leerlingen binnen. Later dan verwacht maar niet minder welkom. Ze krijgen een rondleiding door het restaurant, boven en beneden, maar ook door de keuken en de historische zolder met eigen bar. Stefan: "De meeste kijken ervan op dat al die culinaire gerechten uit zo'n betrekkelijk klein keukentje komen. En de zijn ook onder de indruk van het pand."

Eenmaal weer beneden bereidt de sous-chef ter plekke steak tartare en zo wordt op al die locaties iets unieks gepresenteerd en verteld. Het is dé manier,volgens de hotelschool, om leerlingen eens te laten zien hoe gevarieerd het er in de praktijk aan toe gaat. En tegelijk is het een mooie manier voor die bedrijven om alvast eens aan te tonen dat ze een mooie werkplek te bieden hebben. Vooralsnog lijkt die missie zéker geslaagd!

Meer over de dag en het initiatief lees je hier.