Staatssecretaris Martijn van Dam wordt verwacht bij ProefMei

BERGEN OP ZOOM / BRABANTSE WAL – ProefMei-voorzitter Dennis van Tilborg houdt nog een slag om de arm maar staatssecretaris Martijn van Dam heeft aangegeven aanwezig te willen zijn bij de businessavond van het culinaire festival. Hij komt dan niet alleen in het kader van de Europese erkenning van de Brabantse Wal Asperge maar ook vanwege een nieuwe primeur betreffende ProefMei en de Stichting Behoud Weervisserij.

Van Dam wil er dus graag bij zijn maar de agenda is druk en het kan altijd zijn dat prioriteiten anders komen te liggen. Afwachten dus. Wel is zeker dat de bekende Vlaming Carl Huybregts de businessavond opent, op donderdag 26 mei om 18.00 uur. De bevlogen Belg en ‘onruststoker’ was al eerder bij de eerste steek van de Brabantse Wal Asperge aanwezig.

Het wordt een drukke avond, weet Van Tilborg. Meer dan 800 gasten worden verwacht, verspreid over de avond. Zij worden getrakteerd op het beste culinaire deelnemersveld dat ProefMei ooit heeft gehad. “De gerechten springen de pan uit!”, zegt Jeroen Bulkmans, culi-watcher van de ProefMei organisatie. "Divers en vooral eigentijds en hip", zo luidt de omschrijving in het bijbehorende persbericht.

Ook figuurlijk proeven

Naast de culinaire hoogstandjes en bijpassende wijnen is het voor de bezoekers zeker ook proeven van het cultuur- en muziekprogramma. Op de diverse podia treedt een gevarieerd aantal acts op, waaronder Bluegrass Boogiemen, Groove Invaders, The Slick Pit en DJ's van Les Vedettes. Uitsmijter van de avond is Ronny Hammond & Percussie. Er zijn via  www.proefmei.nl nog wat kaarten beschikbaar. De opbrengst van debusinessavond komt ten goede aan de door vrijwilligers georganiseerde activiteiten ter promotie van de drie AAA’s en de Brabantse Wal.
 

Foto ProefMei: Hans-Jorg van Broekhoven / Portret: Facebookpagina Martijn van Dam