Staking bij Cargill: vrijdag wordt fabriek niet opgestart

BERGEN OP ZOOM – Vakbond FNV heeft laten weten dat er op een aantal Cargill vestigingen, waaronder die in Bergen op Zoom, gestaakt wordt de komende dagen. Omdat de fabriek hier voor onderhoud al stil lag gebeurt dat hier alleen een dag later.

Niet alle Cargill vestigingen hanteren dezelfde CAO. Daarom wordt in de Zaanstreek niet gestaakt, meldt het NRC. Het werk wordt wel neergelegd in Sas van Gent, Rotterdam, Bergen op Zoom en op twee locaties in Amsterdam. Namens de werknemers was 3 procent loonsverhoging geëist maar het bedrijf wil niet verder gaan dan 1,8 laat de FNV weten in een online verklaring. Daar komt bij dat ook een betere pensioenregeling voor oudere werknemers zou zijn afgewezen. Reden genoeg om te gaan staken, aldus de vakbond.

De Bergse fabriek van het Amerikaanse voedselproductie- en handelsbedrijf ligt stil voor onderhoud en zou vrijdag weer worden opgestart. Dat gaat volgens de vakbond dus niet gebeuren. Omroep Brabant meldt dat de werknemers al maanden zonder een CAO zitten.