Start voorverkoop voorstellingen Berregs Leut Tejater

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Door de zeer grote vraag naar kaarten voor de nieuwe voorstelling ’t Slikpeleis, heeft ’t Berregs Leut Tejater besloten om te starten met een online voorverkoop. Kaarten voor de voorstellingen op 16, 17, 18 en 19 februari 2017 in Stadsschouwburg De Maagd zijn vanaf nu te koop via www.blt-boz.nl. Wanneer u kaarten via internet bestelt, krijgt u deze binnen enkele weken thuisgestuurd. Wilt u liever de kaarten in de winkel kopen, dan moet u nog even geduld hebben. Eind november begint de officiële kaartverkoop en dan zijn op verschillende adressen de kaarten voor ’t Slikpeleis te verkrijgen. Houd de website in de gaten voor de verkoopadressen.

Bij de start van de kaartverkoop hoort natuurlijk ook een affiche. ’t Berregs Leut Tejater heeft Eric Elich hiervoor benaderd, omdat hij is goed bekend is met ’t Slikpeleis. Elich heeft er echter niet voor gekozen om ’t Slikpeleis zelf op het affiche af te beelden,  niemand weet immers precies hoe dit eruit ziet. In plaats daarvan doet hij een beroep op de fantasie van de kijker. De mystiek die rond ’t Slikpeleis hangt, komt terug op het affiche. De kleuren spreken tot de verbeelding en geven het affiche naast het gevoel van een onderwaterwereld ook een feestelijke uitstraling. Wat er precies te zien is op het affiche laat Elich in het midden. ‘Is het poort, is het een raam, is het een nis, is het boven of is het onder?’ Dat is aan de kijker om te bedenken.

Grote productie

Na het succes van Me Bouwe in 2015 komt ’t Berregs Leut Tejater in 2017 opnieuw met een spraakmakende voorstelling.  ’t Slikpeleis is geschreven door een schrijverscollectief onder leiding van regisseur Erwin Eggermont. Iedere week wordt er trouw gerepeteerd door de spelers, maar zij zijn niet de enige die wekelijks hard aan het werk zijn om een spetterende voorstelling op de planken te brengen. Ook de decorploeg is druk bezig met het verwezenlijken van de decorontwerpen die gemaakt zijn door Rick Lelieveld. Ook zit  een groep van twaalf naaisters twee keer per week achter de naaimachine om de kostuums te vervaardigen die ontworpen zijn door Ward Warmoeskerken. Dit alles om u in februari te kunnen laten genieten van de fantastische voorstelling ’t Slikpeleis.

Het verhaal

Er is al veel gesproken over ’t Slikpeleis, maar het hele verhaal is nog nooit verteld. Het  hele verhaal over het ontstaan van het sprookje dat iedereen nu beter kent als Vastenavend. Door de Prins van het Slikpaleis worden alle vooraanstaande burgers, prinsen en prinsessen uit de omgeving uitgenodigd voor een groots bal-masqué. Op de ochtend van het grote feest gaat echter alles mis. Door de uitblijvende vloed kan de Prinselijke Schuyt met goederen niet aanmeren bij het paleis. Hierdoor moet het personeel op zoek naar alternatieven om het feest toch door te kunnen laten gaan. Hoe dit afloopt?  Dat kunt u op 16 t/m 19 februari zien in Stadsschouwburg De Maagd.

Afbeelding: Berregs Leut Tejater / ® Eric Elich