Startsein bouw BergsLicht druk bezocht

BERGEN OP ZOOM – Met de inmiddels gebruikelijke knallen van confettishooters en natuurlijk wat mooie woorden van de wethouder en de bouwers is maandagmiddag 'groen licht' gegeven voor de bouw van BergsLicht. De nieuwe wijk tussen de Kaai en Van Konijnenburgweg gaat er nu echt komen.

Waar ooit de oude gasfabriek stond, het PNEM terrein, verschijnt een nieuwe woonwijk. BergsLicht wordt door de ontwikkelaar een 'kleinschalig woonplan' genoemd, met 59 woningen. Er komen appartementen, rijwoningen en hoekwoningen die qua uitstraling passen hij het Havenkwartier, een beetje in de stijl en sfeer van De Nieuwe Kaai.

Maandagmiddag werd met de aanstaande bewoners het startschot gegeven voor de bouw. Tijdens de druk bezochte middag onthulden wethouder Patrick van der Velden het logo van BergsLicht, samen met Eltjo Bouwman, directeur Wonen van ontwikkelaar Blauwhoed. De percelen waren, waar mogelijk, voorzien van borden met de namen van toekomstige bewoners. Zo konden aanstaande buren ook alvast nader kennis maken met elkaar. De sfeer in de voor de gelegenheid geplaatste partytent was in ieder geval al goed. Veel aanwezigen hopen vooral dat het snel zo ver is, ze hebben zin in hun nieuwe wijk en woningen.