Stem op de genomineerden van het Rabo Sportgala 2018

INGEZONDEN MEDEDELING

De Commissie Sportverkiezingen van de gemeente Bergen op Zoom heeft 21 sporters en teams genomineerd voor een titel op het 42e Rabo Sportgala van de gemeente Bergen op Zoom. Breng je stem uit!

Het Rabo Sportgala vindt plaats op 14 december in Theater De Maagd. Het is mogelijk om vanaf 25 november tot en met 9 december te stemmen op de genomineerden via www.sportverkiezingenboz.nl.  De stemming van het publiek telt voor 1/7 mee met de uitslag, dus kan van doorslaggevende invloed zijn!

Gratis toegang

De presentatie van het sportgala is in handen van het Zuidwest Sport tv-duo Sanneke van den Boom en Doniek Franken. Het gala wordt ook live uitgezonden op Zuidwest TV. Na afloop is er een gezellige afterparty in het theatercafé. Het sportgala is gratis toegankelijk. Feestelijke kleding wordt op prijs gesteld.

Oeuvre-award

Naast de nominaties voor sportman, sportvrouw, sportploeg, aanmoedigingsprijs, sporter met een beperking, seniorsporter, vrijwilliger en evenement van het jaar, is er dit jaar de Oeuvre-award. Deze prijs wordt uitgereikt aan een sportpersoonlijkheid als erkenning voor het totale ‘sportoeuvre’ dan wel levenswerk als actief sporter, trainer, official en/of kaderlid. De winnaar van deze award levert nog steeds, of heeft een grote bijdrage geleverd om zijn/haar sport te promoten en om Bergen op Zoom als sportgemeente op de kaart te zetten.

De eerste winnaar van deze oeuvre-award is: Rico Verhoeven! Door zijn geweldige prestaties in het kickboksen heeft hij zowel de sport, als de gemeente Bergen op Zoom op de kaart gezet. Iets waar iedereen uit de gemeente erg trots op kan zijn! Rico zal op de avond zelf de prijs in ontvangst komen nemen en zal daarnaast ook de prijs voor ‘sportploeg van het jaar’ uitreiken.

Evenement van het jaar

Deze prijs wordt uitgereikt aan een organisatie van een bijzonder sportevenement op sportief, maatschappelijk en economisch gebied.
De winnaar van deze award zal tijdens de avond zelf bekend gemaakt worden.

De genomineerden zijn:

Sportman

Bas Leyte (17)

Vorig jaar is Bas naar Amerika vertrokken om daar te gaan basketballen en studeren. Door zijn prestaties het afgelopen jaar heeft hij ‘hoge ogen gegooid’ voor deze nominatie. Bij het NEPSAC AAA Conference (US College) heeft hij de finale van de play-offs behaald. Daarnaast is hij geselecteerd voor de Nike Elite Summerleague en behoort hij tot de selectie van Het Nederlandse Basketbal Herenteam.

Peter Goossens (40)

Dit jaar eveneens een nominatie voor Peter Goossens. De judoka is hoofdtrainer bij sportschool Shintai en presteert zelf ook nog steeds op hoog niveau.  Dit sportjaar werd hij voor de 12e keer Nederlands kampioen in Katame-no-kata (9e achtereenvolgende jaar). Daarnaast is hij met zijn team Nederlands Kampioen Judoshow en heeft Peter brons behaald op NK Nage-no-kata. Op de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Katame-no-kate en Nage-no-kate heeft hij ook nog twee keer zilver behaald.

Fabian Biondina (17)

Fabian zit in de Topsportklas Atletiek op ’t Rijks. Dit jaar heeft hij op zowel het NK indoor als NK outdoor junior B goud gewonnen met HSS (hink-stap-sprong). Op het NK heeft hij ook nog brons behaald bij het verspringen junioren B. Naast deze prestaties mocht hij ook al meedoen aan het NK junioren A en de senioren met HSS en verspringen. Daarnaast heeft hij meerdere wedstrijden gedaan in de Ere en Eerste divisie A-junioren en Seniorenploeg en is hij met zijn ploeg 4e geworden in de Nationale competitie A-junioren teams.

Sportvrouw

Corina Luijks (23)

Corina beoefent op hoog niveau zaalvoetbal. Ze is speelster van het Fusal Team, welke op internationaal niveau uitkomen. Daarnaast heeft ze tot de zomerstop gevoetbald als aanvalster bij Excelsior/Barendrecht, een team dat uitkomt in de Eredivisie.  

Anouk Prop (18)

Anouk zit nu nog in VWO-6, maar zal volgend jaar op een universiteit in Amerika te bewonderen zijn. Daar gaat zij naartoe om haar sporten en studeren te combineren. Dit jaar heeft ze op het Atletiek NK Indoor goud behaald op de 800m.

Roos Kuipers (15)

Roos is erg gedisciplineerd in haar sport en traint iedere dag minstens een uur. Mede hierdoor is Roos afgelopen jaar wereldkampioen geworden met Oriëntal Fusion, beter bekend als buikdansen.

Sportploeg

MOC’17 JO-19

De jongens van MOC’17 JO-19 hebben afgelopen jaar een knappe prestatie weggezet in de hogere voetbalklasse. Zij hebben zichzelf gekwalificeerd voor nacompetitie en zijn gepromoveerd van de 4e naar de 3e divisie.

De Krabben Heren 1

Dit jaar zijn de Heren 1 van de Krabben kampioen geworden in de 2e klasse. Door deze prestatie promoveren zij komend jaar naar de 1e klasse en gaan zij nu op het hoogste niveau van Brabant spelen.

WBB Giants Heren 1

Met een team bestaande uit spelers van de eigen jeugdopleiding en eigen staf is Heren 1 van de Giants dit jaar kampioen geworden in de 2e divisie landelijk.

Sporter met een beperking

Suzie Pellis (10)

De 10-jarige Suzie Pellis oogst met haar zwemtalent veel bewondering, zeker ook omdat ze haar rechterhand en een deel van haar onderarm mist. De sportieve Suzie bleek op jonge leeftijd al erg goed te kunnen zwemmen. Zij geniet enorm van het zwemmen en is bovendien erg gedisciplineerd. Mede door deze eigenschap is ze dit jaar Nederlands Kampioen paralympisch op alle slagen onder de 12 jaar (officieuze NK’s voor minioren, meisjes). Daarnaast heeft ze sinds september 2018 de beloftestatus van de KNZB en volgt ze de KNZB junioren/jeugd para zwemmen.

LG1 Tempo

Afgelopen jaar heeft LG1 van Tempo de 10e landstitel behaald in 13 jaar tijd. Dit team bestaat uit spelers die al in het team zitten sinds de oprichting in 1999 en is er nu zelfs een 2e LG team met 10 spelers.

Christ van Wijk aanmoedigingsprijs

Lynn Kegel (12)

Lynn is 12 jaar en is aangenomen voor de vooropleiding dans van ’t Rijks. Dit jaar heeft Lynn in de beginner/intermediair klasse gedanst en heeft zij verscheidene prijzen behaald. Ze is 1e geworden op het Nederlands Kampioenschap, 4e op het Europese Kampioenschap, 3e op het Belgisch kampioenschap én was ze finaliste op het Wereldkampioenschap. Ze doet mee aan wedstrijden van de UDO (dansbond), waarbij ze eerst vele kwalificatiewedstrijden heeft gedanst, voordat ze naar het NK/BK/EK/WK mocht.

Amy de Bruin (11)

Amy is nog maar 11 jaar en hiermee is zij de jongste winnares ooit van de Nationale Jeugdronde. Naast dit record heeft zij dit jaar mooie prestaties weggezet met haar fiets. Ze is 2e geworden op het NK veldrijden, 3e op het NK wegwielrennen en 2e op het NK mountainbike.

Kristy Snepvangers (14)

Kristy is 14 jaar en heeft dit jaar mooie prestaties weggezet met Eventing (paardrijden). In het indoor seizoen is ze Kring kampioen geworden met springen. Daarnaast is ze in meerdere klassen Brabants Kampioen Eventing geworden en is ze outdoor ook nog eens Brabants Kampioen springen geworden. Dit jaar heeft ze meegedaan aan het NK met zowel Eventing (2e en 3e plaats) als Springen (15e plaats). Daarnaast heeft ze meegedaan aan het EK Eventing in Engeland en heeft ze meerdere diverse goede resultaten behaald in het buitenland.

Seniorsporter

Rietje Corstens (70)

Dit jaar is Rietje 1e geworden met de Maas Marathon (F70), in een tijd van 4u13”03. Hiermee is ze in het bezit van het clubrecord en daarnaast bezit ze ook alle Spado Clubrecords op de weg V65 en V70.

Willem van der Poel (71)

Willem is al lid bij DOSKO vanaf 1986, dus zo’n 33 jaar. Hij traint regelmatig op de donderdagavond en bijna iedere wedstrijd (op een heel veld!) is hij erbij! Hij speelt niet de volledige wedstrijd meer, maar dan fungeert hij vaak nog als vlagger. Daarnaast is Willem de oudste actieve voetballer in de gemeente Bergen op Zoom.

Sportvrijwilliger

Steven de Bont

Steven is al 21 jaar vrijwilliger bij de Giants en wordt omschreven als een supervrijwilliger. Hij is een algemeen bestuurslid, waardoor hij bijna alles weet van de leden. Daarnaast is hij lid van de technische commissie, scheidsrechter (incl. mede-opleiding aankomende scheidsrechters), timer/scorer, zaalwacht en trainer/begeleider van meerdere teams. Hij organiseert verder ook nog de het Zomeravond Basketbal en is hij verantwoordelijk voor de wedstrijdschema’s en indeling van scheidsrechters.

Henk Schot

Henk is begonnen als vrijwilliger bij MOC en door zijn vrouw 20 jaar geleden lid geworden van Spado. Hier is hij begonnen met af en toe te helpen, maar nu sinds jaren hèt aanspreekpunt voor de bar/kantine. Tijdens wedstrijden en andere activiteiten zorgt hij voor een puike organisatie. Daarnaast was hij tot dit jaar verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de kantine.

Cees Bosmans

Cees is als voorzitter bij het Petangeske de spil van de vereniging. Naast het voorzitterschap pakt hij zelf vaak genoeg ook nog de uitvoerende taken op zich. Hij is enorm betrokken en vertegenwoordigt de vereniging bij allerlei vergaderingen en bijeenkomsten. Hij is zelfs zo betrokken dat hij zijn eigen liefde voor het spel opzij zet in het belang voor de vereniging. Zonder Cees zou de vereniging niet kunnen fungeren.

De commissie Sportverkiezingen kiest jaarlijks de sportvrouw, – man, – ploeg, seniorsporter, sporter(s) met een beperking en vrijwilliger van het jaar en moedigt een sporter aan met de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs. In 2018 voor de 42e keer. De verkiezingen zijn in 1976 voor het eerst georganiseerd. De commissie bestaat uit zes personen en is geïnitieerd door de gemeente Bergen op Zoom om de sporttitels in Bergen op Zoom te bepalen en de uitreiking te organiseren. De commissie werkt met subsidie van de gemeente en met bijdragen van sponsoren. Het Rabo Sportgala wordt georganiseerd in samenwerking met het Cultuurbedrijf.